lauantai 17. lokakuuta 2015

Mökkikeittiö

Mökissä oli alunperin keittiö sijoitettu pimeään matalaan keittokomeroon, eikä sen varusteisiin kuulunut muuta kuin kaksilevyinen liesi sekä tiskipöytä. Suunnittelin heti jo näytössä että siirtäisin keittiön suurehkoon eteiseen ja keittokomerosta tulisi lapsille alkovi. En myöskään nähnyt mitään järkeä pitää pienessä keittiössä liettä viemässä kallisarvoista tilaa, joten sen lahjoitin samantien pois kun mökki siirtyi omistukseeni. Lieden tilalle löysin kirpputorilta induktiolevyn, jolla tiskiveden yms. keittäminen sujuu näppärästi. Kuitenkin suurinosa ruoanlaitosta tapahtuu pihalla grillissä.

Mökin keittokomero kaupantekopäivänä.
Lieden lisäksi keittiössä oli ainoastaan tiskipöytä.
Tiskipöydällä en myöskään nähnyt mitään funktiota sisällä, jonne ei saa vetää juoksevaa vettä. Tiskausta varten vesi pitäisi kantaa sisälle ja likainen vesi puolestaan ulos, joten miehen kanssa kannoimme koko tiskipöydän ulos vesihanan lähettyville. Onneksi tiskipöytä oli rakennettu irtonaisen filmivanerikaapin päälle, joten siirto tapahtui kivuttomasti ja kaappi sietänee ulko-olosuhteitakin jonkin verran.

Mökin maalauksen jälkeen rakensin uuden keittiön suunnitelmieni mukaan eteisen seinustalle. Ikeasta ostin pari halpaa alakaappia sekä työtason ja yläkaapiksi tuli Tori.fi:stä ostamani vitriinikaappi. Vitriinin viereen mahtui sopivasti mökissä valmiiksi ollut pieni maustehylly (joka pitää vielä maalata) ja sen yläpuolelle veitsille magneettiteline. Pienen jenkkikaapin ostin Verkkokaupasta, se on vain 47,5 cm leveä, joten vie mahdollisimman vähän tilaa sivusuunnassa. Pakastinosion halusin ehdottomasti, jotta kesällä mökillä voi säilyttää jäätelöä ja tehdä jääpaloja, joten jenkkikaappi oli tähän tarkoitukseen juuri mainio. Ja tuo kaappi oli niin matalakin (korkeus noin 125 cm), että sen päällä voi pitää kahvinkeitintä ilman että sen käyttö on liian vaikeaa. 

Mökin keittiönurkkaus
Yläkaapissa oli alunperin rumat vetimet, jotka halusin vaihtaa ostamiini posliinisiin nuppeihin. Ongelmaksi muodostui vetimien jättämät ylimääräiset reiät, joten ovet oli pakko maalata että reiät sai paklattua ja piilotettua. Valitsin ovien väriksi keltaisen, jota löytyi myös vetimistä.

Yläkaapin alkuperäisilme
Ovet maalauksen jälkeen
Tänään vein maalatut ovet paikoilleen. Ensi kesänä on pakko maalata vielä nuo ovien ylä- ja alapuolella olevat palkit, sillä muuten ovet näyttävät turhan irtonaisilta. Hyllyjen reunoihin liimailin Prismasta löytämääni keltaista pitsinauhaa, joka sopii kivasti mökkikeittiöön.

Keltaisen yläkaapin myötä keittiöstä tuli mukavan pirtsakka, joten ehkä uskallan myös maalata alakaappien ovet keltaisiksi. Kyllähän tuolla on ihan riittävästi valkoista seinien ja katon myötä kuitenkin.
Keittiön uutta ilmettä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti