sunnuntai 1. tammikuuta 2017

Olohuone

Olohuoneestamme oli joku entinen asukas kaatanut osan makuuhuoneeseen menevää seinää ja oli alusta asti selvää että rakentaisimme seinän takaisin, sillä tarvitsemme ennemmin lastenhuoneita kuin oudosti puolittain avonaista olohuonetta. 

Akvaarion kohdalla pienemmän makuuhuoneen ja olohuoneen väliin puhkaistu aukko
Seinän uudet koolaukset ja makuuhuoneen puolen levytys pystyssä
Seinä tapetoituna
Seinä siis rakennettiin takaisin ja tapetoitiin. Harmittavasti tapetti jää kolmen vitriinin/kirjahyllyn taakse lähes kokonaan piiloon, joten näin jälkiviisaana olisin tapetoinut mieluummin jonkun toisen seinän, todennäköisesti tv:n takana olevan. Mutta tehty mikä tehty, kyllä sitä tapettia kaappienkin takaa vähän pilkottaa.

Olohuoneen telkkariseinä ennen maalausta
Olohuoneen toinen seinä
Asunnossamme lähes joka seinä oli maalattu "taiteellisesti" pohjaväristä poikkeavilla valuvilla maaliraidoilla. Niiden hiomisessa suht tasaiseksi oli kova homma ja isäni teki hiomakoneen kanssa monen päivän työn, että päästiin maalaamaan suht tasaisia seiniä. Kyllä nuo valumat vielä jossain seinissä kuultavat maalin läpi kohoumina, mutta yksivärisenä valkoisena ovat kuitenkin paremmat kuin alunperin.

Eli olohuoneen "valumaseinä" hiottiin ja maalattiin useaan kertaan valkoisella, samoin ikkunaseinässä oli sen verran tummentumia, että se sai valkoista ylleen. Yksivärinen vaaleansininen seinä sai jäädä alkuperäiseen asuunsa, sillä se sointui hyvin uuteen tapettiin sekä meidän vanhaan sinisävyiseen mattoon. 
Tapetoitu seinä jää aikalailla kaappien taakse, lopputapeteilla päällystin vitriinien taustalevyt
Tietokonenurkkaus ja tv-seinä
Vastakkaisella seinällä sohvat ja kasvit
Olohuoneen seinän rakentaminen pimensi olohuonetta entisestään, kun makuuhuoneen ikkuna ei enää valaissut huonetta. Vaikka olohuoneessa on ikkuna etelään, ei sieltä tule kovinkaan paljoa valoa, sillä parveke varjostaa sitä. Sohvien välistä pöydältä löysi paikkansa Kekkilän Vihervalo, mutta takaseinälle asennettu Viherseinä jäi kovin pimeäksi. Joulukuun alussa hankinkin seinäkasveja valaisemaan pari Sunliten kasvilamppua ja johan tuli olohuoneeseen valoa, ihan kuin olisi uuden ikkunan tehnyt! :)
Viherseinän kasvivalot


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti