maanantai 2. tammikuuta 2017

Alakerran makuuhuone

Asuntomme on epätyypillisesti kahdessa kerroksessa, vaikka sijaitsee kerrostalossa. Alakerrassa sijaitsee aikuisten makuuhuone sekä kylpyhuone saunoineen. Alakerran huone on alunperin tarkoitettu jonkinlaiseksi saunan pukuhuoneeksi ja se on parikymmentä senttiä normaalia huonekorkeutta matalampi. Kattona oli tummunut mäntypaneeli, joka sai alakerran näyttämään matalan huonekorkeuden kanssa pimeältä luolalta. Alusta asti oli selvää, että katto saisi valkoista maalia ylleen ja isohko huone jaettaisiin puolikkaalla seinällä vaatesäilytystilaan ja makuuhuoneeksi.

Alakerran huone ikkunaseinältä kuvattuna. Peilin vieressä käynti kylpyhuoneeseen.
Huonetta toiseen suuntaan. Ovesta käynti terassipihalle.
Seinistä hiottiin muiden huoneiden tapaan koholla olleet valumajäljet pois ja ne maalattiin valkoisiksi. Sängyn taakse jäävä seinä tapetoitiin vaalealla tiilikuvioisella tapetilla, joka sopi mielestäni kivasti kellarimaiseen tyyliin. Lisäksi maalasin katon valkoiseksi, joka raikasti tilaa todella paljon.

Kivasti jo pohjamaalikerros peitti tummentuneen männyn, mutta vedin vielä kaksi pintamaalikerrosta päälle, jotta jälki oli tarpeeksi tasainen ja peittävä.
Makuuhuoneen takaseinä tapetoituna
Huoneen keskelle isäni rakensi seinäkkeen, jonka taakse mahtui meidän vaatesäilytys Ikean Antonius-korijärjestelmään. Seinän toiselle puolelle jäi juuri sopiva tila sängylle ja yöpöydille. Ostimme tänne kotiin 140 cm leveän Ikean Brimnes-sängynrungon, jossa on alla säilytyslaatikot. Sängyn alle uppoaakin kivasti meidän lakanat, kankaat sekä verhot ja pöytäliinat. Sänkyä vastapäätä on ompelupöytäni sekä tv-taso ja ovellinen kirjahylly, joka piilottaa mm. kaikki työkalumme.

Makuuhuone nyt

Makuuhuoneen toinen seinusta
Makuuhuoneesta tuli mielestäni tosi kiva ja toimiva. Erityisen mukavaa on, että aikuisten makuuhuone on muusta asunnosta erillään omassa rauhassa ja siellä on oma vessa. Tämän lähemmäs "ensuite kylpyhuonetta" ei meidän budjetilla pääsisikään :D Myöskin vaatesäilytys on osoittautunut hyväksi ja siinä on tarpeeksi tilaa kahden hengen vaatteille. Alakerrassa portaiden alla olisi myös ihan oikea vaatehuonekin, mutta nyt sitä voi käyttää varastona kun vaatteille on tila erikseen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti