sunnuntai 14. tammikuuta 2018

Suunnitelmia ensi kesäksi

Vuosi on tuskin ehtinyt vaihtua, mutta katse on jo tukevasti ensi kesässä. Talven aikana mieleen on putkahdellut erinäisiä projektisuunnitelmia ensi kesäksi ja sormet syyhyten odottelen, että pääsen kevään tullen tositoimiin.
 
Tiskipaikan suhteen olen tullut päätökseen, että viime kesänä käytössä ollut pieni aurinkovarjo sadesuojana ei ole riittävä. Valokatteeseen tarvitsisi luvat, joten aloin metsästämään seinustalle maksimissaan 2 metriä leveää markiisikatosta. Etsintä ei ollutkaan niin helppo kuin etukäteen luulin, sillä halvat valmismarkiisit olivat kaikki liian leveitä tuolle seinustalle. Mittojen mukaan tilattavat markiisit puolestaan olisivat tulleet maksamaan toista tonnia, joka oli ihan liian iso raha laittaa mökkiin. Käytettynäkään noin kapeita markiiseja ei ollut oikein tarjolla, ainakaan järkevän matkan päässä.
 
Viime kesänä sateensuojana toimi pieni aurinkovarjo 
Parin kuukauden googlettamisen jälkeen löysin VidaXL:ltä kohtuuhintaisia lattian ja katon väliin pingotettavia markiiseja, joita sai myös 2 metriä leveänä. Syvyyskin oli sopivasti 1,2 metriä eli juuri tuon terassilaudoituksen verran. Viikko sitten klikkasin moisen ostoskoriin ja nyt perjantaina lähetti toi sen kotiovelle. Tänään kannettiin miehen kanssa markiisin osat mökille odottelemaan kesää. Koska markiisi on tuollainen ei-kiinteä, niin ajattelinkin purkaa sen aina mökkiin sisälle talviajaksi, jotta kangaskin säilyy paremmin kunnossa kuin talven armoilla ulkona ollessaan. 
 
Tällainen markiisi tulee tiskipöydän päälle ensi kesäksi, kuva tuolta
 
Toinen suunnittelemani asia on ruukutuspöydän tekeminen vesipisteen viereen mökin vanhasta pienestä tiskipöydästä. Onneksi en sitä aikoinaan hävittänyt, vaan säilöin altaan varaston taakse. Syksyllä keksin, että sehän olisi juuri sopivan kokoinen ruukutuspöydäksi ja esim. vihannesten huuhteluun. Täytyy tiskipisteen tavoin vain tehdä altaalle kestopuusta kunnon runko ja takarimoitus ylähyllyineen, jolloin se antaa myös näkösuojaa palstalle sekä siihen voi kiinnittää metallisen hanallisen vesisäiliön pienemmän altaan päälle vaikka käsienpesua varten.

Mökissä alun perin ollut vanha tiskipöydänlevy
 
Tiskipöydän mallailua hanan viereen tulevalle paikalleen.
 
Mökin pihalta sieltä täältä on löytynyt vanhoja punaisia tiiliä, joita on ehkä juuri riittävästi, että saan niistä tehtyä ruukutuspöydälle pohjan. Viime syksynä hankin palstalle (kolmannen!) kompostin, jonka sijoitin tuohon hanan viereen, siihen on helppo heittää esim. porkkanoiden naatit ja sipulinkuoret, kun niitä käy kasvimaalta hakemassa ja huutomassa hanan alla ennen ruoaksi laittamista.
 
Mutta nyt täytyy lusia tämä talvi pois alta, ennen kuin pääsee taas puuhaamaan...
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti