maanantai 24. syyskuuta 2012

Tuunattuja tarjottimia

Lupasin kertoa käsinojatarjottimien tuunailusta, joten tässäpä niistä nyt. Alkutilanne oli siis valkoiset tarjottimet, joissa pohjassa luki Bon Appétit. En tekstistä niinkään välittänyt, joten alunperin ajatuksena oli sutaista pohjat valkoisella maalilla peittoon.


Ensimmäisenä iltana kun toista tarjotinta laitoin sohvaan kiinni, kuului räks ja siitä irtosi toinen jalka. Hetken tarjotinta tutkaillessani selvisi että ruuvit joilla jalat olivat tarjottimessa kiinni, olivat aivan liian lyhyet siihen vääntöön nähden mitä niiden pitäisi kestää. Lisäksi tarjottimen materiaali oli lähinnä jotain pinnoitettua pahvia, joten ei ihmekään että se hajosi.


Lyhemmät ruuvit olivat alkuperäiset ja pidempi ruuvi on sen kokoinen mitkä laitoin tilalle.
Näppäränä tyttönä sitten kävin ostamassa pidempiä ja jämerämpiä ruuveja ja korvasin liian lyhyet ruuvit niillä. Nämä olivatkin sitten jo niin pitkät että tulivat läpi tarjottimen toiselta puolelta.


No hätä ei ollut tämän näköinen, sillä tasoittelin tarjottimien pohjat saumauslaastilla ja kävin laattaliikkeessä tilaamassa valkoista mosaiikkilaattaa tarjottimien pohjia varten. Lopuksi liimasin laatat laastin päälle ja saumasin vielä raot umpeen. Ja nyt on tukevasti jalat tarjottimissa kiinni ja tekstitkin visusti piilossa :)
Löysin myös muutama viikko sitten reilulla kolmella eurolla kierrätyskeskuksesta sievän suurikokoisen tarjottimen, jossa näin hyvää tuunauspotentiaalia.


Käsinojatarjottimista jäi valkoisia laattoja sen verran yli, että ne riittivät lähes tarjottimen pohjan peitteeksi. Onneksi minulla oli ikivanhoja harmaasävyisiä mosaiikkilaattoja ennestään jonkin verran ja ne sattuivat olemaan täsmälleen oikean kokoisia. Niinpä sommittelin harmaat laatat valkoisten sekaan tasaisen epätasaisesti. Kokonaista kahdeksan mosaiikkipalaa jäi lopulta käyttämättä eli tiukille meni.


Tämän jälkeen saumojen laastitus.


Ja vielä valkoinen maali puuosiin. Sen verran huolimattomasti maalasin enkä jaksanut odottaa monen maalikerroksen kuivumisen kanssa, että kokeilin miltä tarjotin näyttäisi hieman kulutetussa maalissa. Eli hiomapaperilla raaputtelin reunoista maalia pois ja kivahan siitä tuli. Ei haittaa maalin valumajäljetkään niin paljon, kun yleiskuva ei ole muutenkaan niin täydellinen :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti