tiistai 7. marraskuuta 2017

Tiilet hyötykäyttöön

Muistatteko vielä nämä tiilet? Syksyllä 2015 kannoin tiilet mökin länsiseinustalle, josta ne seuraavana kesänä siirsin mökin toiselle puolelle. Viime keväänä siirsin tiilet vielä kertaalleen uuden pihasäilytyslaatikon tieltä ja naureskelinkin että toivottavasti niille tulisi muutakin tehtävää kuin siirtely ympäri tonttia :)
Kesäkuussa vihdoin aloitettiin miehen kanssa kaivamaan mökin eteläseinustaa kasvillisuudesta vapaaksi ja kärrättiin tilalle suodatinkankaan päälle useampi kottikärryllinen hiekkaa. Siihen sitten sommittelin tiilet päälle ja näin saatiin siisti mökinreunusta, jossa ei rikkaruohot rehota ja juurillaan riko mökin kivijalkaa.
Eteläseinusta ennen..

.. ja jälkeen.

Tiilet ladottuna.
Kesä ehti kulua elokuulle asti, kun vihdoin innostuin tekemään saman homman myös mökin itäseinustalle. Tietenkin valitsin päiväksi kesän ainoan hellepäivän (ennen illan Kiira-myrskyä) ja vietinkin melkoisen hikisen työrupeaman seinustan parissa. Mutta työ palkitsi tekijäänsä ja vihdoin viimeinenkin seinusta oli siistitty.
Itäseinusta vaiheessa

Valmis!

Eipä tiiliä pahemmin näy kaiken tavaran alta :D
Nyt on mielenkiintoista nähdä, miten paljon routa liikuttelee ensi talvena tiiliä. Toivottavasti eivät kovin kamalasti heilu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti