lauantai 25. helmikuuta 2017

Lumihiutale-lasit

Meillä kuten monessa muussakin perheessä 80-luvulla oli käyttölasina Riihimäen lasin lumihiutale-kuvioisia juomalaseja. Ne muuttivat joskus sukumökillemme, jonne ne jäivät kun mökki myytiin enolleni. Nyt oman mökin myötä olen harmitellut lasien kohtaloa ja toki saanut pakkomielteeksi, että kyseisiä laseja on omaksi taas haalittava.

Olen silloin tällöin kyseisiä laseja etsiskellyt kirpputoreilta, mutta vielä en ole niihin törmännyt. Niinpä ostin neljän lasin satsin torista, kun suht halvalla löytyi. Päälle tuli vielä postikulut, joten ihan ilmaiseksi lasit eivät irronneet, mutta tarpeeksi edullisesti kuitenkin että vaivannäkö kannatti. Tosin paketista kuoriuduttuaan lasit osoittautuivat saman mallisiksi, mutta eri kuviolla oleviksi, mutta eipä tuo haittaa. Näiden Mari-nimisten lasien seuraan sopii lumihiutale-lasit oikein hyvin kunhan niitäkin joskus tulee vastaan :) Ja tämäkin kuvio on varsin viehättävä.


Lasit ovat tosi hyvät käteen ja käsintiskausta ajatellen mukavan paksut, jotteivät ota joka kolauksesta nokkiinsa. Lisäksi mökin rajallisissa säilytystiloissa on plussaa että lasit ovat tukevasti kasattavissa päällekäin. Mittailin että mökin tuvan seinävitriinikaappiin mahtuu korkeuden puolesta hyvin kolmenkin lasin pino säilytykseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti