maanantai 21. joulukuuta 2015

Asunnonvaihtopuuhia

Joulukuu on kulunut jännissä merkeissä. Alkukuusta olin kotona hoitamassa kuumeista lasta ja siinä joutessani selailin pitkästä aikaa myytäviä asuntoja. Sieltä löytyi yksi varsin kiva kämppä ja sitä päivän makusteltuani aloin innostua jo enemmän. Miehen tullessa kotiin julistinkin, että nyt olen löytänyt meille asunnon :D 

Seuraavalla viikolla käytiin kämppää katsomassa ja samalla alettiin kyselemään pankeista lainatarjouksia. Käytiin vielä isäni kanssa toisella näytöllä, jonka jälkeen tehtiin tarjous. Hinnasta väännettiin muutama päivä ja tänään vihdoin päästiin lopulliseen yhteisymmärrykseen. Eli varausmaksu on maksettu ja asunnon pitäisi olla huhtikuun alusta meidän!

Asunto on siis kerrostaloneliö. Alueella on lähinnä rivi-, pari- ja omakotitaloja sekä muutama matala kerrostalo, joista tämä on yksi. Itse asunto on kaksikerroksinen, yläkerrasta tullaan sisään, jossa on oleskelutilat (olohuone, keittiö) sekä kaksi makuuhuonetta ja kylppäri. Ja lasitettu parveke! Siitä ollaan haaveiltu vuosia, sillä lasit pidentävät parvekkeen käyttöaikaa keväällä ja syksyllä kivasti. Puhumattakaan miten hyvän kylmiön siitä saa pienellä plussakelillä, eikä tarvitse varoa että linnut tulevat syömään säilytyksessä olevat ruoat kuten nyt pihalle vietäessä.

Alakerrassa on vaatehuone, sauna, kylppäri ja huone, josta tulee meidän makkari. Alakerran huoneesta pääsee myös pienelle pihalle, jonne saa mainiosti mahtumaan ruokailuryhmän ja grillin. Piha on kokonaan puuritilöiden peitossa, joten nurmikkoakaan ei tarvitse leikata :) Ehdottomasti hyvä niin, sillä mökillä kyllä riittää nurmipintaa ihan omiksi tarpeiksi. Ja tästä päästään melkeinpä parhaimpaan asiaan asunnossa: siitä on mökille noin viiden minuutin kävelymatka!!

Tulevan asunnon suuntaa antava pohjakuva


Eli tämmöistä täällä on puuhattu :) Loppukevät menee remontin parissa, seinäpinnat tarvitsevat uutta maalia ja alakerran huoneen katto on mäntypaneelilla. Ja minä kun luulin että mökin maalauksen jälkeen ei tarvitsisi mäntypaneelia hetkeen maalailla :D Harkinnassa on myös keittiön pienimuotoinen pintaremontti ja jonkinlaisen kaapiston rakentaminen meidän makkariin. Onneksi mökki alkaa olla suht kunnossa, niin ei ole kahta remonttikohdetta päällekäin. Ja tuolta voi helposti kipaista mökille rentoutumaan, jos alkaa remppa liikaa ahistamaan.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti