tiistai 4. elokuuta 2015

Maalari maalasi taloa

Viimeinen kuukausi on kulunut aika intensiivisesti mökin sisätiloja maalatessa. Mäntypaneelin maalaus olikin paljon aikaavievempää puuhaa mitä etukäteen ajattelin. Paneeleissa kun on vakoja ja reunoissa koloja, jotka pitää maalata noin vesivärisiveltimen kokoisella pensselillä... Mieheni on ollut kovin pitkäpinnainen hoitaessaan lapsia vaimon viettäessä illat mökillä seiniä maalaten. Mutta nyt näyttää siltä, että huomenna mökin maalaus olisi vihdoin jotakuinkin valmis!

Tästä lähdettiin: mäntypaneelia lattiasta kattoon.

Ekan maalikerroksen jälkeen.

Koko mökki kertaalleen maalattu.

Maalasin mökin seinät ja katon valkoisella paneelikattomaalilla. Kaksi kerrosta maalia ei oikein riitä, vaan jälki on turhan epätasaista. Olisi pitänyt olla fiksu ja laittaa joku pohjamaali, niin ehkä urakka olisi ollut helpompi. Mutta nyt olen puoleen mökistä vetänyt kahden maalikerroksen päälle vielä telalla yhden tasoittavan kerroksen ja nyt jälki näyttää tarpeeksi siistiltä omaan silmään.

Telalla viimeistellyt seinät ja katto.
Lattian maalasin vaaleanharmaalla Betoluxilla. Ensimmäisen maalikerroksen vedin lakkabensiinillä ohennettuna ja seuraavana päivänä vielä toisen kerroksen ihan "raakana". Maali sai kuivua reilun viikon, kun olimme Joensuussa reissussa ja sen jälkeen peitin lattian muovilla, jotten sotkisi valkoisella maalilla uutta pintaa. Sävy osui mielestäni nappiin, enkä malta odottaa huomista kun pääsen osasta mökkiä poistamaan muovisuojat lattiasta.

Lattia ensimmäisen maalikerroksen jälkeen.

Kohta alkaa sitten se kivoin vaihe, nimittäin sisustaminen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti