lauantai 16. toukokuuta 2015

Kuormalavasohva

Muutaman vuoden olen ihastellut netissä kuvia kuormalavasohvista ja kun marraskuussa tuli vastaan cittarissa tyynytarjous (2 kpl tyynyjä 5 eurolla), päätin että seuraavaksi kesäksi rakennan meillekin semmoisen. Ostin siis varastoon kahdeksan 50 x 60 cm kokoista tyynyä ja aloin metsästämään kuormalavoja.
 
Maaliskuussa hain pari lavaa ilmaiseksi yhdeltä omakotitalotyömaalta ja Biltemasta pyörät niiden alle. Sudin lavat valkoiseksi halvimmalla mahdollisella huonekalumaalilla. Huomasin kuitenkin, että yksi lava isoista pyöristä huolimatta oli turhan matala ja kahden lisälavan metsästys alkoi.

Huhtikuussa mainostin työkaverilleni, että minun tarvitsisi päästä eroon parvekkeella majailevasta pöydästä ja tuoleista, jotta kuormalavasohva mahtuisi sinne ja hän sanoi mielellään antavansa uuden kodin niille. Koska hän kysyi mitä voisi antaa vastineeksi kalusteista, heitin vitsinä että paria kuormalavaa olisin vielä vajaa. Yllätyksenä hän toikin kaksi lavaa tullessaan parvekekalusteita noutamaan, oli käynyt ne K-raudasta muutamalla eurolla hakemassa. 

Kuormalavasohvan runko valmis.
Kun uudetkin lavat olivat saaneet valkoisen värin pintaansa alkoi sohva hahmottamaan. Kaverilta sain pari ohutta patjaa, jotka päällekkäin olivat sopivan paksut. Clas Ohlsonin suihkuverhosta ompelin patjoille päällisen. Aluksi meinasin jättää divaaniosan laskutasoksi, mutta satuin löytämään Tori.fistä tässä lähistöllä myytävän patjan jatkopalan, joka oli lähes täydellisen kokoinen divaaniosaan, joten suunnitelma jalostui.

Sohva divaaniosalla.
Kävin hakemassa vielä toisen suihkuverhon ja ompelin pikkupatjaankin päällisen. Jotta patjanpala pysyisi paikoillaan, eikä sen 5 senttiä liian lyhyt koko haittaisi, askartelin viime kevään terassiremontista ylijääneestä laudasta ja kulmaraudoista lavaan päädyn. Ja toiseen reunaan kapeammasta laudasta tasapainon vuoksi samanmoisen. Niihin sutaisin myös valkoisen maalin pintaan, jotta sointuvat sohvaan.

Sohvasta tuli kulmasohva patjan jatkopalan avulla.
Talvella hankittuihin tyynyihin tein päälliset joskus vuosia sitten Ikean poistomyynnistä muutamalla eurolla ostetusta nojatuolin päällisestä ja kirppikseltä hankitusta halvasta sinisestä verhosta. Purin tuolinpäällisen osiin ja sain siitä monta erilaista sinikuosista kangaspalaa. Tyynyjen takapuolen tein yksivärisestä kankaasta. Ostin vielä pari tyynyä lisää ja tein niihin tilkkupäälliset käyttämällä hyväksi pienemmätkin kankaanpalat. 

Paljon tyynyjä selkänojaksi!
Lopuksi vititin parvekkeen kattoon tätä varten ostetun Ikean hyttyskatoksen ja ihana kesäinen löhöilypaikka on valmis! 

Valmis kuormalavakulmasohva.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti