keskiviikko 15. elokuuta 2012

Pihapenkin tuunailua

Vein eilen illalla roskia ja roskakatoksesta löytyi tämmöinen:


Hetken sitä katselin, kunnes välähti ja raahasin raadon mukanani kotiin. Otin pihapenkistä mitat ja leikkasin mattoveitsellä patjasta sopivan kokoisen palan. Sitten muistin että viime talvena ostin Ikeasta alennuslaarista palan keltaista kernimuovia ja kaivelin sen kaapista. Kangasta oli juuri tarpeeksi, eikä sillä ollut muutakaan käyttötarkoitusta. Tänään löytyi vielä vanhasta tyynystä irroittamani pitkä vetoketju, joten lasten mennessä nukkumaan aloitin ompelun. Noin tuntia myöhemmin erittäin persoonallisten työvaiheiden jälkeen minulla oli kasassa tämmöinen:


Nyt kelpaa penkillä vähän rennomminkin oleilla ja vaikka lueskella lehtiä, etenkin kun viime päivinä ilmatkin ovat olleet pitkästä aikaa kovin kesäisiä :)

Niin ja tulihan tuota penkkiä jo tässä kesällä tuunailtua, sillä sen istuinosa oli mennyt parin vuoden ulkokäytön jälkeen aika karuun kuntoon maalin rapistuessa pois:


Aluksi raaputtelin kaiken irtoavan maalin pois ja pesun sekä kuivauksen jälkeen suihkuttelin näihin paljaisiin kohtiin ruosteenestomaalia.
 

Tämän jälkeen suihkuttelin sinkkimaalin peittoon valkoisen spray-maalin jämillä ja sitten ruuvailin etukäteen ostetut höylätyt laudat uudeksi istuinalustaksi.Sitten kerros pohjamaalia ja pari kerrosta pintamaalia eikä enää särje silmää katsella penkkiä :) PS. Tuo taustalla näkyvä valkoinen pöytä tuli maalattua edellisenä kesänä. Se oli sisäkäyttöön tarkoitettu harmahtava rautapöytä eli ruostuisi kastuessaan. Minäpä sitten käsittelin sen ensin ruostumattomaksi sinkkimaalilla, jonka jälkeen vielä valkoista pintaan ja jo sai penkki arvoisensa kaverin. Sitä ennen olin pitkään etsinyt sopivaa valkoista metallipöytää siinä onnistumatta. Ja ainakin näin kahden kesän käytöllä ei ole pöytä osoittanut ruostumisen merkkejä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti