sunnuntai 13. marraskuuta 2016

Kuivausrummun paikka

Meidän uudessa kodissa on pesukoneen mentävä paikka yläkerran kylppärissä taaimmaisessa nurkassa. Näppärästi pois näkyvistä, mutta kun sen päälle olisi pitänyt nostaa kuivausrumpu, ei paikka ollutkaan enää niin näppärä. Muutosta asti meillä on kuivausrumpu ollut väliaikaisesti tökättynä yläkerran suihkunurkkaukseen, jonne se ei hanasta johtuen edes kokonaan mahtunut. Sanomattakin selvää, että systeemi on ollut hankala: suihkua ei ole voinut käyttää ja kuivausrumpu on ollut puoliksi kulkureitillä pesukoneelle.

Lähtötilanne, jossa kuivausrumpu tököttää puoliksi kulkureitillä. Pesukone on suihkuverhon takana perimmäisessä nurkassa juuri sen mentävässä kolosessa.
Olen miettinyt pääni puhki, millä saisimme vinssattua kuivausrummun pesukoneen päälle. Toisaalta se peittäisi samalla pesukoneen hanan, joten hanaa ei saisi pesujen välillä kiinni jos kuivausrumpu olisi pesukoneen päällä. Pari viikkoa sitten kuitenkin välähti, että mitä jos laittaisimmekin kuivausrummun alakerran "pukeutumistilaan". Tuumasta toimeen ja pari päivää myöhemmin isäni ja mieheni kantoivat kuivausrummun alas. Oi sitä iloa, kun vihdoin yläkerran kylppäriä pääsee käyttämään kunnolla ja siellä on tilaa! Ja alakertaan tuo kuivausrumpu mahtui mainiosti. Sen viereen kannettiin vielä vanha Malm-lipasto ja korivaunu, jonne mahtuu silitysraudat yms. ja kiva pieni kodinhoitonurkkaus oli valmis.

Alakerran "kodinhoitotila"
Keittiöremontista jäi yli juuri sopivan kokoinen pala työtasoa, joten siistin reunanauhalla sen päädyt ja nostin sen pesukoneen päälle. Nyt siinä on sopiva laskutila mm. pyykkikorille. Seinälle ruuvasin kylppärissä ostohetkellä olleen Grundtal-tangon, jonka päälle mahtui pesujauheet yms. nätisti seinän taakse katseilta piiloon. Loput erikokoiset saman sarjan tangot ruuvailin patterin päälle seinälle ja pesukoneen päälle kattoon kiinni ja sain tilaa henkarikuivatukselle ja lasten märkien ulkovaatteiden kuivaukseen.

Patterin päällä kuivuvat ulkokamppeet eikä haittaa vaikka vettä tippuisi lattialle. Kengänkuivaaja pitäisi kiinnittää seinälle, mutta toimii väliaikaisesti näinkin :)
Näihin sukkienparittajiin saa kivasti roikkumaan pipot ja hanskat.
Pesukonenurkkaus, jossa katossa tanko henkarikuivatusta varten.
Parin viikon käytön perusteella olen erittäin tyytyväinen tähän järjestelyyn. Alakerran isohko huone jaettiin remontissa vaatekaapeilla makuupuoleksi ja "pukeutumistilaksi" ja tuo pukeutumispuoli jäi harmittavasti turhan isoksi käyttöönsä nähden. Nyt olen kuitenkin onnellinen että osoitin seinän paikaksi sen missä se on, muuten ei kuivausrumpu olisi nykyiselle paikalleen mahtunut! Ja meidän alakerta on sen verran viileä paikka, että kuivausrummun lämmöntuotto on vain tervetullutta sinne :) Vieressä on ovi alakerran kylppäriin, joten kuivausrummun vesisäiliön tyhjennyskin on helppoa. 

Kuivausrumpua vastapäätä on meidän vaatesäilytysjärjestelmä
Kummasti korit ja vaatetanko täyttyivät eikä viimeistelemätöntä seinää näy enää niiden takaa.
Kattoon ruuvasin verhokiskon ja siihen ripustin vanhat olohuoneen verhot, jotta näkymä on rauhallisempi. Kuvan ottamisen jälkeen verhot on silitettykin :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti