perjantai 3. maaliskuuta 2017

Ikkunahyllyt

Mökin ikkunoissa on pimentävät rullaverhot, jotka kiinni ollessaan täytyy kiinnittää alareunastaan ikkunan alapuolella olevaan ruuviin, jotta ne eivät itsekseen pomppaa auki. Tämän vuoksi ikkunoihin ei voi laittaa ikkunalautoja, sillä ne olisivat verhojen tiellä. Toissa kesänä kehittelinkin mielessäni ideaa ikkunoiden päälle tulevista hyllyistä, jotka samalla toimisivat verhotankoina. Silloin ostin jo valmiiksi Ikeasta puiset hyllynkannattimet, mutta muuten idea jäi hautumaan talven yli.

Viime kesänä intouduin jo askartelemaan hyllynkannattimista ja harjanvarsista verhotangot, mutta edelleen hyllylevyt jäivät uupumaan. Viime sunnuntaina suuntasin Bauhausiin ja ostin sieltä kolme kaksimetristä liimapuulevyä. Sahasin ne sopiviin mittoihin ja maalasin muutamaan kertaan siihen hätään kaapista löytyneellä paneelikattomaalilla valkoisiksi. Eilen suuntasin hyllylevyt kainalossa mökille ja kiinnitin ne vihdoin paikoilleen, reilut puolitoista vuotta suunnittelun aloituksesta :)

Kaikki ei mennyt kuitenkaan kerralla putkeen, sillä pohjoisikkunan hyllylevystä piti sahata pala kulmasta pois, jotta sähköjohto mahtuu kulkemaan. Saha oli toki kotona, joten tänään nappasin sahan mukaani ja marssin mökille viimeistelemään kolmannenkin hyllyn. On se onni, että mökille on vain viitisen minuuttia kävelymatkaa!

Verna-viinilasit saivat paikan sohvan takana olevan ikkunan yltä
Pohjoisikkunan yläpuolella oli juuri tarpeeksi korkeutta Kehrän boolilaseille
Hyllylevyyn sahattu sähköjohdon mentävä kolo
Ruokailutilan ikkunahyllylle mahtui sopivasti Vernan jälkiruokakulhot
Hyllyt täyttyivät heti mistäpä muustakaan kuin astioista. Etenkin nuo Vernan sinisävyiset lasit ja kulhot antavat kivasti väriä valkoisia seiniä vasten. Mitään isompaa ei matalan katon vuoksi olisi hyllyille mahtunutkaan.

Seuraavana projektina on sitten tuon ruman sähkökaapin kotelointi. Hyllylevyistä jäi sen verran hukkapaloja, että niillä pääsee alkuun. Vielä pitää kuitenkin hakea muutama liimapuulevy lisää, jotta saan kaapin kokonaan tehtyä. Alkaa olemaan jo aika kova mökkikuume ja hirmuisesti suunnitelmia ensi kesää varten, onneksi on näitä sisäprojekteja joita voi toteuttaa odotellessa lumien sulamista :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti