sunnuntai 31. heinäkuuta 2016

Parveke

Meillä on tässä uudessa kodissa kivankokoinen lasitettu parveke. Parvekkeen nurkkaan mahtui mukavasti meidän kuormalavasohva ja sen viereen laskutasoiksi kaapelikela sekä toiselle puolelle puinen arkku. Arkkuun uppoaa kivasti lasin, metallin ja palautuspullojen kierrätys, jotka eivät meidän pienehköön keittiöön mahdu. Arkku myös sijaitsee ihan parvekkenoven vieressä, joten kierrätyspisteellä on helppo käväistä.

Parvekkeen löhöilynurkkaus
Parvekkeen toiseen kulmaan laitoin meidän vanhan rottinkituolin. Sen viereen ostin puoliksi heräteostoksena Kekkilän ruukkuportaan. Se oli Kodin ykkösessä isossa alennuksessa ja aluksi harmittelin, ettei moinen meille millään mahdu. Kunnes seuraavalla viikolla keksin parvekkeen ja kävin samana iltana hakemassa myymälän viimeisen kappaleen kotiin. Tykkään tuosta kyllä valtavasti ja se sopii kyllä korkeutensakin puolesta täydellisesti meidän parvekkeelle!

Kekkilän ruukkuporras ja vanha rottinkituoli
Meillä oli pari asuntoa sitten lasitettu parveke, mutta olin jo lähes unohtanut miten mukava se kaikenkaikkiaan on. Koska parvekkeelle ei tuule, voin rauhassa poltella tuikkuja noissa avonaisemmissakin lyhdyissä, jotka pihalla sammuivat aina pienessäkin tuulessa. Ja meidän lasitus on myös sen verran vesitiivis, että voin pitää tavaroita parvekkeen reunalla ilman pelkoa niiden kastumisesta.

Parveketta kynttilänvalossa
Vaikka meidän parveke on etelään, se ei ole tukahduttavan kuuma, sillä sen edessä kasvaa useampi pihlaja. Nyt kun pihlajanmarjat alkavat kypsymään, maisema on aivan ihastuttava. Pihlajat myöskin peittävät kaksi viereistä taloa lähes kokonaan, joten ne antavat varjon lisäksi myös mukavaa näkösuojaa.

Kukat ja marjat lähes sävy sävyyn :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti