lauantai 19. tammikuuta 2013

Lasten kerrossänky tositoimissa

Huomenna eräs pariskunta tulee hakemaan meidän vanhan pinnasängyn, joten tänään purin sen odottamaan noutoa. Samalla sitten kokosin kerrossängyn käyttövalmiiksi ja tyttö muutti pinnasängystään alasänkyyn nukkumaan. Yläsänkyä ei vielä voi käyttää, sillä tikkaat ovat vaiheessa, joten poika saa vielä hetken aikaa nukkua vanhassa sängyssään.

Nyt pääsin myös ensimmäistä kertaa kokeilemaan, miten leikkaamani patjat ja tekemäni päiväpeitot istuvat sänkyihin. Ja ihan sopivan kokoiset olivat! Kivasti tasoittaa tuo sängyn valkoinen pinta riemunkirjavaa päiväpeittoa. Ja ainakin näin ensikokeilemalta oli päiväpeittojen avaus ja sulkeminen vetoketjujen avulla helppoa.

Sänky maalattuna ja uusien päiväpeittojen kanssa.

Ratkaisin uusien aluslakanoiden tarpeen sillä, että ostin Anttilasta alennuksesta pari 150 x 240 cm lakanaa ja saumuroin niistä aina yhdestä kaksi 75 x 200 cm kokoista lakanaa. Eli yhteensä kympin lakanoista sain neljä lasten aluslakanaa. Koska tuo 75 cm on 60 senttiä leveälle patjalle aika nafti, ostin Elloksen alesta näppäriä lakananipsuja. Yhdessä paketissa oli kolme n. 50 cm pitkää venyvää pidikettä, joilla lakanan saa kiristettyä mukavasti kolmesta kohtaa patjan ympärille. Samalla myös kosteussuoja pysyy paikoillaan napakan lakanan alla. 

Näitä lakananipsuja ostin yhteensä kuusi, kolme kumpaankin patjaan.
Näin nipsuilla saa kiristettyä lakanan paikoilleen. Ja metalliset pidikkeet jäävät patjan sivuille, joten eivät siellä paina ohuehkon patjan läpi lapsia. Päiväpeiton reunat puolestaan peittävät nuo sivuilla olevat nipsut.Paripulpettikin valmistui eilen. Nyt se saa odotella leikkihuoneen nurkassa muutaman päivän, että kuivuu kunnolla. Ja kunhan saan ne kerrossängyn tikapuut maalattua, niin pääsen rymsteeraamaan koko leikkihuoneen uuteen uskoon.

Paripulpetti valkoisessa maalissaan.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti