lauantai 6. toukokuuta 2017

Mökkipuuhia

Eilen oli ihanan lämmin ilma, joten suunnistin kahvit termarissa illaksi mökille fiilistelemään. Samalla piti vähän puuhastellakin, sillä ei sitä ihan toimettomana osaa kuitenkaan olla :) Pienensin vähän vappuna tehtyä "tiskausterassia" ja sijoitin sen toiseen kulmaan lavakauluksen. Tähän istutin ruohosipulin, pari minttua ja tontilla huonossa paikassa olleen pensaspuolukan. Vielä meinasin hankkia laatikkoon pari yrttiä, varmaan rosmariinin ja timjamin. 


Yrttilava terassin kulmassa
Tuohon tiskipaikan eteen, kuvassa näkyvän lavakauluksen tilalle olen laittamassa pitkittäin kaksi 60 x 80 cm tänään Plantagenista ostettua lavakaulusta. Ne pitää kuitenkin ensin yhtenäisyyden vuoksi käsitellä valkoiseksi. Niihin ajattelin laittaa kasvamaan yksivuotisia hyötykasveja, esim. tilliä ja salaattia. Ja ehkäpä näön vuoksi myös jotain kukkivaa syötävää, vaikka kehäkukkaa tai kääpiösamettikukkaa.

Talvella bongasin meidän naapuritaloyhtiön roskakatosta vasten nojailevan joustinpatjan rungon. Kävin sen heti nappaamassa talteen ja kannoin mökille. Nyt sijoitin jouset mökin pohjoisseinustalle isältäni saatujen kukkalaatikoiden päälle. Laatikoihin istutan jotain varjossa viihtyvää kesäkukkaa ja keijunmekkoa, joka saa kiipeillä patjanrunkoa pitkin.

Köynnöstuki joustinpatjasta
Viileä ilma on pitänyt kesäveden suljettuna tähän päivään asti, mutta tänään oli vedet vihdoin kytketty! Siitä innostuneena käytiin hakemassa kotoa eväät ja kokkailin ekaa kertaa tälle vuodelle mökillä ruokaa. Myös ulkotiskauskausi tuli korkattua ja uusi tiskipöytä testattua käytännössä. Tästä se kesäkausi pikkuhiljaa alkaa :)

Ekat mökkiruokailut tänä vuonna
Tiskipöytä testattu toimivaksi :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti