sunnuntai 18. syyskuuta 2016

Kivihommia mökillä

Tässä muutaman viime viikon aikana olen myllännyt mökkipihaa oikein urakalla. Ensin kannoin mökin edestä siihen viime syksynä kasatut tiilet ja tänä keväänä tuodut isäni vanhat terassilaudat mökin taakse ja laitoin kivijalan viereen sorauksen. Samalla kaivoin nurmikkoon hautautuneita liuskekiviä ylös. Siirrettiin tiskipaikka mökin eteen, jotta astioita ei tarvitse enää raahata edes takas tonttia.

Pressun alla oleva tiilikasa ja terassilaudat piti ensin siirtää mökin taakse
Liuskekivien kaivelua nurmikon sisältä

Tiskipaikka siirretty ja kivijalan sekä terassin reunus sorattu
Muutamaa viikkoa myöhemmin keskityin mökkipihan sisäänkäyntiin, joka oli sekin aikoinaan kivetty liuskekivillä, jotka olivat ajan saatossa uponneet nurmikon sisään. Kaivoin jälleen kivet pois ja kuorin nurmikon. Vuorasin kulkureitin juuriestekankaalla ja kärräsin tontin toisesta laidasta lähes kokonaisen suursäkillisen pientä kiveä poluksi. Vielä meidän vanhan pihan betonilaatat astinkiviksi, niin mökkipolku oli valmis. Voin kertoa että kolotti kyllä jokaiseen lihakseen tämän jälkeen :D

Sisääntulosta kaivettu liuskekivet jo pois
Muutama kivi löytyikin :)
Valmista!
Eilen puolestaan hyökättiin paviljongin pohjan kimppuun. Paviljonki on sijainnut nurmikon keskellä ja sen leikkaaminen on ollut tolppien ja ritilöiden takia todella vaikeaa. Nyt kuorimme mieheni kanssa nurmikon paviljongin alta, jonka jälkeen jälleen vuorasin maan kankaalla ja täytin kuopan soralla. Isäni vanhoista terassilaudoista sahasin sopivan pituiset pätkät, joiden avulla sora pysyy paviljongin sisällä. Ulkopuolelle jätin pienet alueet, joihin istutan villiviiniä ja mahdollisesti muita köynnöksiä kasvamaan pitkin paviljongin köynnösritilöitä. 

Koska mökkialueelle tilataan osakkaisen käyttöön hiekkaa ja kivituhkaa vasta ensi kevääksi lisää, oli tarkoitus laittaa tänä syksynä paviljongin pohja vain soralle, mutta en lopulta malttanut olla mallailematta liuskekiviäkin jo paikoilleen. Ne täytyy kyllä ensi vuonna asentaa paremmin hiekan avulla, mutta näkeepähän jo nyt minkälainen tuosta on tulossa :)

Paviljonki viime keväänä ruohopohjaisena
Enää ei tarvitse huolehtia nurmikon leikkauksesta :)
Nyt alkaa isoimmat pihahommat olla tältä vuodelta valmiina, ensi kesänä sitten jatketaan. Vielä pitää piha pistää talviteloille, kausi alkaa olla muutaman viikon päästä paketissa, kun kesävedet katkaistaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti