maanantai 24. elokuuta 2015

Mökin sisustusta

Pikkuhiljaa alkaa mökki muuttumaan toimivaksi ja kodikkaaksi. Olen lahjoittanut/myynyt lähes kaikki mökissä myyntihetkellä olleet huonekalut ja ostanut mieluisampia käytettyjä huonekaluja tilalle. Alkuperäisistä kalusteista ainoastaan pirttipöytäryhmä sai jäädä ja siitäkin sahautin pöytälevystä kapeamman, jotta se ei vie leveyssuunnassa niin paljoa tilaa.

Muutama yö ollaan jo mökillä vietetty. Aikuiset ovat nukkuneet vuodesohvalla ja lapset toistaiseksi patjoilla lattialla. Ensi kesänä olisi tarkoitus rakentaa alkoviin lapsia varten kiinteä kerrossänky, jolloin lattialla nukkuminen jää historiaan.

Tupa kaupantekopäivänä.
Tupa elokuun lopussa.
Ruokailutila kaupantekopäivänä.
Ruokailutila elokuussa (kettukarkkiverhon takana vasemmalla entinen keittokomero, tuleva makuualkovi).
Eteistä kaupantekopäivänä.
Eteisestä tuli myös keittiö.
Lattiaa jouduttiin hieman paikkailemaan ruokapöydän alta ja uusi osa kaipaa vielä maalia pintaansa. Se täytyisi ehtiä tänä kesänä maalata. Ensi kesäksi jää sitten huonekalujen tuunailu, kaikki mäntykalusteet tulevat saamaan väriä pintaansa. Vanha kulahtanut astiakaappi saa toistaiseksi olla rähjäisessä maalissaan, ensin pitää peittää ruma mänty :)

Keittiönkaappien ovet saanevat keltaisen maalin pintaansa. Alakaapit ostin uutena Ikeasta, ne jääkaapin ohella ovatkin ainoat uutena ostetut kalusteet mökkiin. Yläkaappi on käytettynä ostettu ja sen ovet saavat niin ikään keltaista maalia ylleen. Pieni maustehylly oli mökissä valmiina, sekin täytyy maalata jossain vaiheessa.

Mökissä ei ole tällä hetkellä kuin kolme vanhaa Livalin seinälamppua valoina. Jemmassa on kuitenkin kaksi vanhaa kattolamppua, jotka pääsevät jossain vaiheessa paikoilleen. Keltainen lamppu menee ruokailuryhmän päälle ja punainen tuvan kattoon. Molemmat ovat löytyneet kirpputorilta, keltainen useampi vuosi sitten ja punainen tänä kesänä nimenomaan mökille ostettuna.

Mökille tulevat kattolamput.
Eli vaiheessa ollaan vielä, mutta jo voiton puolella. Harmi vaan kun kesä alkaa olla pian ohi ja piinallinen talvitauko on edessä. Toisaalta silloin on sitten aikaa kierrellä kirppiksiä ja tehdä uusia löytöjä mökille :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti