maanantai 10. syyskuuta 2012

Virkkuukoukussa

Parisen vuotta sitten ostin itselleni virkkuukoukun sekä lankaa. En ollut yli viiteentoista vuoteen koskenutkaan mihinkään virkkuu-/neulostyöhön, mutta ajattelin että kyllähän nyt tiskirätti pitäisi pystyä tekemään. Googlettelin silmukkaohjeita ja kummasti jostain lihasmuistista oikeat liikeradatkin löytyivät. Tiskirättejä alkoikin syntymään ja teinpä niitä kavereille joululahjoiksikin. Omani on olleet nyt muutaman vuoden käytössä ja edelleen toimivat todella hyvin. Pesukoneen ja kuivausrummun jälkeen ovat aina kuin uudet.

Bambu-langasta virkattu ekotiskirätti.
Seuraavaksi virkkailin lahjoiksi omasta päästä kehitetyllä ohjeella kalalangasta pussukoita palasaippuoille ja myöhemmin kesähattuja. Nyt kesällä ostin myös kirjan, jossa on virkkausmalleja ja sen innoittamana aloitin ensimmäisen työn ihan pilkulleen ohjeen mukaan. Tuloksena oli verhokappa, joka olisi tarkoitus laittaa reunapitsiksi keittiön jouluverhoon, kunhan semmoisen saan aikaiseksi ommella.

Ensimmäinen virkkaamani verhokappa.
Seuraavaksi tein samaisesta kirjasta kaksi kapeampaa reunapitsiä ja eilen vihdoin sain niille aikaan verhot. Ostin alennuksesta samaa Vallilan kangasta olevan verhokapan, mitä meillä oli koristetyynynpäälliset ja muokkasin siitä kaksi sopivankokoista kappaverhoa. Niiden reunaan sitten tuli tuo aiemmin virkkamani reunapitsi. Nämä tulevat olemaan olkkarin kesäverhot.

Kesäverhot olkkarissa.
Pitsi ja verhokangas lähempää.

Niin ja sainhan minä samaisena viikonloppuna aikaan toisetkin pitsiverhot, nimittäin lauantai-illan puhteeksi virkkasin pätkän reunapitsiä ja ompelin sen vessassa olleisiin verhoihin. Mukavan nopea työ.

Vessan verhot saivat pitsireunuksen.

Koska koko ajan on oltava joku työ "puikoilla", aloitin eilen virkkaamaan verhoa keittiöön. Mallin sain netistä löytyneestä kuvasta. Tätä verhoa pitäisi tehdä parin metrin kaistale, joten syysillat taitavat vierähtää mukavasti tuon parissa.

Keittiöön tulevan pitsiverhon aihio.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti