maanantai 14. toukokuuta 2012

Taimia ja pihahommia

Taimet ovat kovasti kasvaneet katosta roikkuvilla hyllyilläni ja etenkin köynnökset olivat venyneet sen verran pitkiksi että tarvitsivat tukea. Kuvassa taimet viikko sitten, tällä hetkellä köynnökset ovat jo pitkälti yli noiden tukinarujen.


Ostin viikko sitten etuovellemme valkoista pelargoniaa kun olivat tarjouksessa. Vielä kukat ovat odottaneet ilmojen lämpenemistä sisällä, mutta nyt ovella olevat narsissit ovat niin loppuunkukkineet, että niistä pitäisi päästä jo eroon. Katselin ettei seuraavaan kymmeneen päivään ole yölämpötiloiksi luvattu alle viittä astetta, joten ehkäpä pelakuut uskaltaa jo ulos laittaa. Ja ainahan ne voi sitten hallaöinä peittää harsolla.

Muutenkin olen kovasti myllännyt pikku pihallamme, yhden kukkapenkin laitoin täysin uuteen uskoon. Kaivoin sieltä pois ruusun ja norjanangervon. Molemmat kukkivat ainoastaan noin viikon vuodesta ja muuten veivät vain kohtuuttomasti tilaa pienessä kukkapenkissä. Tilalle istutin toiseen päähän penkkiä tuoksuvatukkaa ja vanhan vadelmapuskamme pihan toiselta puolelta. Mansikat, raparperi ja yritit muuttivat kukkapenkin toiseen laitaan. Keskelle penkkiä ripottein kaikenlaisia mukuloita, saa nähdä mitä sieltä lopulta kasvaa. Mutta tilauksessa olisi ainakin ruostekukkaa, leinikkiä, pegoniaa ja daaliaa.  Tarhakehäkukan ja punapellavan siemenet odottavat vielä kylvöä.


Tästä lähdettiin

Väliaikatilannetta
Ja tämmöinen siitä tuli.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti