torstai 12. huhtikuuta 2012

Tassiostoksia

Muutama vuosi sitten löysin todella halvalla Iittalan Aika Graphics -sarjan lautasia Arabian tehtaanmyymälästä ja ostin 12 kpl pienempiä sekä yhden ison lautasen. Muutamaa kuukautta myöhemmin löysin vielä saman sarjan kahvikupin alusia pikkurahalla ja tusina niitäkin piti sitten ostaa. Tämän jälkeen hankin ja sain lahjaksi pikkuhiljaa 12 kpl valkoisia Aika-kahvikuppeja tassien seuraksi.kolmen kokoiset Aika Graphics lautaset
Aika-kuppi Graphics-tassin kanssa
Nyt olen kuitenkin kyllästynyt valkoisten lautasten kuviointiin ja koska muotokin on sama kuin Taika-lautasissa, joita meiltä löytyy paljon, ei noita pahemmin tule käytettyä. Olen jo pidempään haaveillut kupeille kokovalkoisista tasseista, mutta Aika-sarjakin on lopetettu, joten niitä ei enää myymälöistä saa. Mietin KoKon pikkulautasia, mutta ne ovat liian pieniä ja sitten taas Teeman kahvikupin aluset ovat turhan isoja.

Tänään kävin Tammiston Iittalan tehtaanmyymälässä katsastamassa olisiko siellä jotain kivaa, mihin sijoittaisi 50 euron lahjakortin, jonka sain viime vuoden ostoksista. No olihan siellä. Löytyi Eeva-nimisiä kahvikupin alusia 5 euroa kappale. Ne olivat juuri sopivan kokoisia Aika-kupeille ja täysin valkoisia, joten ostin niitä sitten tusinan. Kotona googlettelin että mitä nuo mahtavat olla ja selvisi että ovat Birger Kaipiaisen BK-astiastoa, joka on esim. Apilan ja Paratiisin pohjana. Aatami ja Eeva nimellä ovat olleet tuotannossa vain pari vuotta 60- ja 70-lukujen vaihteessa.Näin nätisti sopivat lautaset ja kupit yhteen


Nyt sitten olisikin tarkoitus laittaa nuo kaikki Aika-lautaset myyntiin. Näiden valkoisten kuppien kanssa käy hyvin Kastehelmen lautaset tai sitten Primaverat, joten Aika-lautasille ei ole enää tarvetta.

2 kommenttia:

  1. Hei, joko olet ehtinyt myydä Aika-lautaset, ovat meinaan aivan ihanat! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole vielä ehtinyt lautasia myydä, ota yhteyttä osoitteeseen minel @ kapsi.fi (poista välit) jos lautaset kiinnostavat :)

      Poista