tiistai 22. marraskuuta 2016

Keittiön muutos

Keittiö on uudessa kodissamme eniten muuttunut huone. Vaihdoimme vanhat 80-luvun keittiökaapit uusiin, myös huonokuntoinen parketti meni viime metreillä vaihtoon. Vanhasta keittiöstä säästimme hyväkuntoisen lieden, altaan, hanan, sekä jääkaappipakastimen. Toinen jääkaappipakastin tuotiin entiseltä kodiltamme, jonne olimme ostaneet sen kakkosjääkaapiksi, sillä yksi ei meidän poppoolle oikein riittänyt. Jääkaapit ovat hassusti nyt erikokoisia, mutta katsotaan josko ne päivittäisi samanlaisiksi sitten kun jompikumpi joskus hajoaa. Nyt niiden eriparisuuteen on jo tottunut :)

Vetimiksi piti alunperin laittaa maaliskuussa ostamani vanhat lankavetimet, mutta lopulta päädyttiin kuitenkin Ikean halpoihin mustiin lankavetimiin. Syynä tähän oli se, että vanhat vetimet olivat sen verran pienet, että ne olisivat näyttäneet hassuilta isoissa kaapinovissa. Ja standardiruuviväleillä varustetut vetimet on helpompi vaihtaa halutessaan toisenlaisiin. Vanhoja lankavetimiä olen kuitenkin käyttänyt toisen lastenhuoneen vaatekaapissa ja eiköhän niitä muuallekin jossain vaiheessa ilmesty.

Keittiö huhtikuussa
Keittiön toinen seinusta, kuvissa näyttää ihan siistiltä, mutta lähempi tarkastelu paljasti ajan tehneen tehtävänsä.
Keittiö nyt, verhot voisi vaihtaa jo jouluisimpiin :)
Keittiö toiseen suuntaan
Pöydän toisella puolella onkin sitten värikkäämpää :)
Keittiön lamppu on uusi, Yki Nummen Kartiot. Minulla oli kesäkuussa työsopimus katkolla ja lupasin itselleni että törsään kyseiseen lamppuun, jos työsuhdetta jatketaan (yliopiston yt-neuvotteluiden vuoksi määräaikaisen sopimuksen jatkaminen ei ollut ihan läpihuutojuttu). Kesäkuun alkupuolella kuitenkin parin alennuskupongin voimin lampun sai Kodin Ykkösestä niin isolla alennuksella, että ostin lampun jo ennenaikaisesti, mutta onnekseni myös työsuhteeni jatkettiin ja lopulta myös vakinaistettiin :)

Keittiön seinän tapettia arvoin pitkään, mutta päädyin lopulta alunperinkin miettimääni Elloksen Rachel-tapettiin. Tapettiseinä itseasiassa jatkuu eteiseen asti, joten se on aika hallitseva ja näkyy heti sisään tullessa. Tykkään siitä kuitenkin edelleen tosi paljon ja moni onkin luullut sitä kaakeliksi. Matalien vitriinien oviin laitoin tässä taannoin Clas Ohlsonin staattista kalvoa, joka toistaa hieman marokkohenkistä kuviota. Samalla sain kaikki vitriinien sälät ilmavasti piiloon.



Talvinen mökki marraskuussa

Marraskuun alussa saatiin tänne eteläänkin ihan kiva lumipeite ja kävin toissa viikonloppuna kuvailemassa mökillä kinoksia. Valitettavasti nyt lumesta on jäljellä enää muisto ja on palattu perinteiseen pimeään ja märkään marraskuuhun.

Onneksi voi uutta lunta odotellessa ihastella lumisia kuvia ja kaverin kanssa tehtyä pikaista eväsretkeä mökkiin kävelylenkin varrella :)







sunnuntai 20. marraskuuta 2016

Vielä kerran Kairaa

Mökkiastiat saivat tänään täydennystä kun kävin hakemassa Torista ostamani viisi syvää lautasta Arabian Kaira-sarjaa. Kipurajana olen pitänyt kyseisistä lautasista 5 euroa kappaleelta, joten 3 euroa per lautanen oli ilahduttavan edullista ehjistä ja siisteistä yksilöistä. Kesällä olin ostanut jo samaisia lautasia 3 kappaletta (muistaakseni yhteensä viidellä eurolla), joten nyt on sopivasti soppalautasia mökille kasassa :) Tuo kolme oli hankala määrä jo senkin takia, että perheessä on neljä syöjää, joten onneksi syvien lautasten metsästys tuotti tulosta hyvissä ajoin ennen ensi kesän mökkikautta.

Tänään ostamani Kairan soppalautaset
Koko kööri kasassa
Mökillä ei kovin paljon ole keittoa syöty, mutta keväällä ja syksyllä se lämmittää mukavasti, joten ihan kiva kun on soppalautasetkin olemassa. Ja tokihan keskikesällä pitää ainakin yksi kesäkeittokin keitellä :)

Samalla kun käväisin mökillä viemässä sinne lautaset, siirtelin aikoja sitten keräämäni Kehrä-sarjan boolilasit vitriiniin. Niitä oli kertynyt kaikkiaan 26 kappaletta, joka on ehkä hieman ylimitoitettua pieneen mökkiin :D Mutta kun halvalla on löytynyt! Täytyy varmaankin ensi kesänä tehdä edes kertaalleen joku booli, että saa noitakin käytettyä :)

Ylähyllyllä Kehrä-boolilasikokoelmani :)



sunnuntai 13. marraskuuta 2016

Kuivausrummun paikka

Meidän uudessa kodissa on pesukoneen mentävä paikka yläkerran kylppärissä taaimmaisessa nurkassa. Näppärästi pois näkyvistä, mutta kun sen päälle olisi pitänyt nostaa kuivausrumpu, ei paikka ollutkaan enää niin näppärä. Muutosta asti meillä on kuivausrumpu ollut väliaikaisesti tökättynä yläkerran suihkunurkkaukseen, jonne se ei hanasta johtuen edes kokonaan mahtunut. Sanomattakin selvää, että systeemi on ollut hankala: suihkua ei ole voinut käyttää ja kuivausrumpu on ollut puoliksi kulkureitillä pesukoneelle.

Lähtötilanne, jossa kuivausrumpu tököttää puoliksi kulkureitillä. Pesukone on suihkuverhon takana perimmäisessä nurkassa juuri sen mentävässä kolosessa.
Olen miettinyt pääni puhki, millä saisimme vinssattua kuivausrummun pesukoneen päälle. Toisaalta se peittäisi samalla pesukoneen hanan, joten hanaa ei saisi pesujen välillä kiinni jos kuivausrumpu olisi pesukoneen päällä. Pari viikkoa sitten kuitenkin välähti, että mitä jos laittaisimmekin kuivausrummun alakerran "pukeutumistilaan". Tuumasta toimeen ja pari päivää myöhemmin isäni ja mieheni kantoivat kuivausrummun alas. Oi sitä iloa, kun vihdoin yläkerran kylppäriä pääsee käyttämään kunnolla ja siellä on tilaa! Ja alakertaan tuo kuivausrumpu mahtui mainiosti. Sen viereen kannettiin vielä vanha Malm-lipasto ja korivaunu, jonne mahtuu silitysraudat yms. ja kiva pieni kodinhoitonurkkaus oli valmis.

Alakerran "kodinhoitotila"
Keittiöremontista jäi yli juuri sopivan kokoinen pala työtasoa, joten siistin reunanauhalla sen päädyt ja nostin sen pesukoneen päälle. Nyt siinä on sopiva laskutila mm. pyykkikorille. Seinälle ruuvasin kylppärissä ostohetkellä olleen Grundtal-tangon, jonka päälle mahtui pesujauheet yms. nätisti seinän taakse katseilta piiloon. Loput erikokoiset saman sarjan tangot ruuvailin patterin päälle seinälle ja pesukoneen päälle kattoon kiinni ja sain tilaa henkarikuivatukselle ja lasten märkien ulkovaatteiden kuivaukseen.

Patterin päällä kuivuvat ulkokamppeet eikä haittaa vaikka vettä tippuisi lattialle. Kengänkuivaaja pitäisi kiinnittää seinälle, mutta toimii väliaikaisesti näinkin :)
Näihin sukkienparittajiin saa kivasti roikkumaan pipot ja hanskat.
Pesukonenurkkaus, jossa katossa tanko henkarikuivatusta varten.
Parin viikon käytön perusteella olen erittäin tyytyväinen tähän järjestelyyn. Alakerran isohko huone jaettiin remontissa vaatekaapeilla makuupuoleksi ja "pukeutumistilaksi" ja tuo pukeutumispuoli jäi harmittavasti turhan isoksi käyttöönsä nähden. Nyt olen kuitenkin onnellinen että osoitin seinän paikaksi sen missä se on, muuten ei kuivausrumpu olisi nykyiselle paikalleen mahtunut! Ja meidän alakerta on sen verran viileä paikka, että kuivausrummun lämmöntuotto on vain tervetullutta sinne :) Vieressä on ovi alakerran kylppäriin, joten kuivausrummun vesisäiliön tyhjennyskin on helppoa. 

Kuivausrumpua vastapäätä on meidän vaatesäilytysjärjestelmä
Kummasti korit ja vaatetanko täyttyivät eikä viimeistelemätöntä seinää näy enää niiden takaa.
Kattoon ruuvasin verhokiskon ja siihen ripustin vanhat olohuoneen verhot, jotta näkymä on rauhallisempi. Kuvan ottamisen jälkeen verhot on silitettykin :D