tiistai 29. maaliskuuta 2016

Olga-snapsilasit

Selailin tässä eräs ilta Torin astiatarjontaa ja silmiini osui ilmoitus Riihimäen lasin Olga-sarjan snapsilaseista. Minulla on kyseisiä laseja mökillä kuusi kappaletta, jotka olen taannoin löytänyt kirppikseltä vajaalla kympillä koko satsin. Astiafriikkinä sarjaan piti saada toki täydennystä ja viidentoista euron pyyntihinta kahdeksasta lasista oli oikein kohtuullinen. Vielä kun myyjä asui parin kilometrin päässä meidän kodista, oli ostopäätös sinetöity. 

Olga-lasit ovat mökkikäytössä oikein mainiot, ne kun ovat niin paksua lasia ettei tarvitse käsin tiskatessa pelätä että ne hajoavat joka kolauksesta. Ne ovat myös aivan mielettömän suloiset ja hyvät käteen. Ja taas sopivan mummomaiset mökkimiljööseen :)

Riihimäen lasin Olga-snapsilasit

maanantai 28. maaliskuuta 2016

Pääsiäisretkellä mökillä

Tänään ihanan auringonpaisteen innoittamina pakattiin eväät ja lähdettiin retkelle omalle mökkipihalle :) Lumi oli kovasti sulanut sitten viime käynnin ja portistakin pääsi jo kulkemaan. Rahdattiin mukaan myös meidän pihalla ollut ulkotakka ja grillattiin makkarat tikunnokassa sen loimussa. Pihatuli saa jäädäkin nyt mökille, sillä uudessa pihassa ei ole sille yhtä hyvin tilaa kuin mökkipihassa. Hyvältä maistui eväät ulkoilmassa ja aurinko jo sen verran lämmitti että hyvin myös tarkeni.

Vuoden ensimmäinen grillailu aluillaan.

torstai 24. maaliskuuta 2016

Asuntokaupat tehty

Toissapäivänä tehtiin uudesta asunnosta loppukaupat ja saatiin kaksi kolmasosaa avaimistakin jo käteen. Yksi avain jäi vielä myyjälle loppusiivouksen suorittamista varten ja lopullisesti asunto vapautuu huhtikuun ensimmäisenä päivänä. Tiistai-iltana käytiin jo kuitenkin pyörähtämässä asunnolla ja sain mittailtua loputkin seinät. Nyt sitten viikon verran odotusta ennen kuin pääsee oikeasti rempan kimppuun :)


perjantai 18. maaliskuuta 2016

50-luvun lankavetimet

Päästiin tiistaina piipahtamaan hetkeksi tulevalle asunnolle mittailemaan kriittisimpiä huonekalujen paikkoja. Nyt myös näimme asunnon ensimmäistä kertaa ilman kalusteita ja alkuperäinen vuoden 1989 keittiö näytti entistäkin kulahtaneemmalta. Olin jo aiemmin miettinyt jos ainakin keittiökaappien ovet vaihtaisi, mutta vaikuttaa siltä, että halvemmaksi ja helpommaksi tulee vaihtaa koko kaapit.

Mietin kuumeisesti miltä keittiön sitten haluaisin näyttävän. Entistä enemmän olen ihastunut 50-luvun tyyliin ja erityisesti siroihin lankavetimiin. Ajatuksena olisikin laittaa ihan simppelit (ja halvat!) valko-oviset keittiökaapit muuttamatta keittiön nykyistä pohjaa ja niihin kontrastiksi vanhat 50-luvun lankavetimet. Välitilaan ehkä valkoista suorakaiteen muotoista laattaa tiililadonnalla ja vähän tummemmalla saumalla. Ja yhdelle seinälle joku voimakas kuviotapetti, esim. Elloksen Rachel tai Tapettitalon Kukot.

Elloksen harmaa Rachel-tapetti
Tapettitalon sininen Kukot-tapetti
Ensimmäinen askel kohti keittiöremonttia tuli otettua toissapäivänä, kun löysin Torista parinkymmenen kappaleen erän vanhoja lankavetimiä eurolla kappale. Posteineen maksoin koko satsista 27 euroa ja tänään ne olivat jo postista noudettavissa! Iloinen yllätys oli myös vetimien määrä: kahdenkymmenen sijaan paketista löytyikin 22 vedintä. Näissä vanhoissa vetimissä ruuviväli on pienempi kuin nykystandardin mukaisissa vetimissä, mutta se ei haittaa kun uusiin oviin pitää kuitenkin tehdä itse reiät. Tosin sitten vetimiin ei parane kyllästyä, koska uusia ei niin vain samalla ruuvivälillä löydykään :P

Torista ostamani 50-luvun lankavetimet

lauantai 12. maaliskuuta 2016

Mökillä maaliskuussa

Edellisestä mökkikäynnistä oli vierähtänyt jo neljä viikkoa, pisin aika poissa mökiltä ikinä! Pitkän tauon selitti meidän kahden viikon Meksikon-matka helmi-maaliskuun vaihteessa, jolloin luonnollisestikaan ei mökille ollut asiaa :) Viime viikonloppu meni jetlagista toipuessa, mutta tänään ihanan ilman innoittamana kiiruhdin tarkistamaan onko mökki vielä pystyssä. Tai tiesinhän minä että se pystyssä on, sillä näen bussin ikkunasta työmatkani varrella mökin katon ja paviljonkia, mutta nyt pääsin vihdoin kunnolliselle visiitille.

Ensimmäinen yllätys tuli portilla. Portissa on niin pieni maavara, että sen kanssa on ennenkin ollut ongelmaa. Mutta nyt portin alaosa oli lätäkön sisällä ja lätäkkö jäätyneenä, joten ei ollut mitään toivoa saada porttia avattua. Luikahdin sitten hetken pähkäiltyäni pensasaidan raosta pihalle :) Tämä kyllä sinetöi päätöksen uusia portti ensi kesänä.

Muuten kaikki oli kuten ennenkin, mutta pari vuotta pihassa ollut omenapuu oli ikäväkseni kaluttu jänisten toimesta aika kurjaan kuntoon. Sen runko oli tuplasuojattu, mutta silti jänöt olivat ylettäneet verkon yli runkoon. On saanut olla kyllä aikamoisen kokoisia elukoita, että ovat verkon yli ylettäneet, mutta oli jäljet hangessakin melkoisen isoja. Jos puu tuosta vielä toipuu (onneksi mistään kohtaa ei kuorta oltu syöty kokonaan rungon ympäri), niin täytyy ensi talveksi kehittää joku tuplakorkea suojaviritys.

Aurinko jo kivasti lämmitti ja mökin eteläinen seinänvierus oli jo sulanut lumesta. Räystäistä lirisi keväisesti katolta sulava lumi ja musta huopakatto ihan höyrysi auringon lämmössä. Kyllä se kesä sieltä vielä tulee!

Mökki maaliskuun puolivälissä

Lisää laseja mökille

Eilen kipaisin pikaisesti Kontissa ja siellä hyllyllä nökötti lisää viime marraskuussa mökille ostamiani skumppalaseja! Oli kuusi kappaletta kuudella eurolla ja seitsemän kappaletta samaten kuudella eurolla. Valitsin seitsemän kappaletta, sillä kappalehinta oli halvempi ja onpahan sitten yksi ylimääräinen lasi rikkoutumisvaraa :) Tänään vein lasit mökille ja täsmälleen samanlaisia ne olivat, kuin aikaisemmin ostamani.

Lisää kuohuviinilaseja Punaisen ristin Kontista
Samalla hyllyllä koko konkkaronkka
Samaisella Kontin-reissulla löytyi myös nättejä jälkiruokakulhoja mökille. Yhdeksän kappaleen erästä köyhdyin 6,5 euroa, joten ei paha. Kupit vielä nätisti pinoutuvat päällekäin, niin vievät kaapissa vähemmän tilaa.


Myöhemmin törmäsin googlen kuvahaulla tietoon, että kulhot kuuluvat Riihimäen lasin Assi-sarjaan. Pikaisesti katsottuna näitä myydään käytettynä kahdeksan euron kappalehintaan, joten voinen kutsua ostostani melkoisen hyväksi löydöksi :)