torstai 28. helmikuuta 2013

Afrikankukkia

Viime viikonloppu ja kuluva viikko on vierähtänyt aika tiukasti virkkuukoukku kädessä. Ensin aloitin virkkaamaan afrikankukkia, joista on tarkoitus tehdä jonkinlainen mekko siskolleni kolmekymppislahjaksi. Onneksi itse h-hetki on vasta kesäkuussa, joten ehkäpä lahja ehtii valmistua ajoissa :)

Virkattuja afrikankukkia

Sivuprojektina kokeilin myös afrikankukkaa apuna käyttäen barefoot-sandaalien tekoa ja sille tielle jäin! Nyt muutamassa päivässä on erilaisia versioita valmistunut seitsemät. Tosin sisko tilasi yhdet itselleen ja toiset tein lahjaksi, joten omaan käyttöön näitä on nyt viidet. Tosikäyttöön pääsevät jo kolmen viikon päästä kun matkaamme viikoksi Kanarialle.

Erilaisia barefoot-sandaaleja


maanantai 18. helmikuuta 2013

Portaiden alla

Olohuoneessa oleva portaikon alunen on ollut tämän asunnon murheenkryyni jo kauan. Sinne on kummallisesti kertynyt aina kaikenmaailman sälää ja sen myötä kolonen on näyttänyt epäsiistiltä. Viimeksi siellä majaili muun krääsän alla lasten kuomurattaat ja vuosi sitten tyhjänpantiksi jäänyt rahi. 

Kun rahi sai uuden elämän lastenhuoneen "nojatuolina" ja kuomurattaatkin sain vietyä säilöön pyörävarastoon, niin mielessä kävi jos sisustaisin portaiden alusen lasten alakerran lelujen säilytyspaikaksi. Sitä varten halusin sinne valkoisen pienen kirjahyllyn, jota jonkin aikaa metsästelin tuloksetta huuto.netistä yms. Olinkin jo luopunut toivosta löytää moista pikkurahalla käytettynä ja aloin katsastelemaan missä myydään tarpeeksi matalaa hyllyä uutena. Mutta eilen Femmatorilla tuli kaipaamani hyllykkö vastaan kuudella eurolla, joten eipä tarvinnut lähteä uutta ostamaan, saati kasaamaan :)

Eilen järjestelin uuden hyllyn myötä tavarat portaiden alle ja kivasti tuli hyötykäyttöön tuo hukkatila. Lapset ovat vielä niin lyhyitäkin, etteivät edes lyö päätään portaisiin ja tykkäävät kun niillä on oma lokonen olohuoneessa. Tokihan tavarat levittyvät ympäri olkkaria aina leikkien myötä, mutta iltaisin on mukava saada lelut vähän syrjempään ja pois paraatipaikalta.

Valkoinen kirjahylly mahtui kuin nakutettu portaiden alle
Tänään vielä kaivoin vanhat Super Mario -seinätarrat esille ja laitoin vähän piristystä seinälle. Olenkin pitkään harmitellut kun tässä asunnossa ei ole ollut sopivaa seinää tarroille, mutta tuonne nuo sopivat kuin nakutettu. Etenkin kun olohuoneessa olevalla Nintendo Wii U:lla pelataan harva se päivä eri versioita Super Mariosta :)

Seinä sai piristystä Super Mario -seinätarroista

PS. Jottei tämä ihan sisustusblogiksi menisi, niin täytyy mainita että eilen Femmatorilta löytyi Kehrä-boolilasikokoelmaan neljä kappaletta lisää yhteensä kahdella eurolla. Nyt noita pikkulaseja löytyy jo 15 kappaletta kaapista.

sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Kierros lastenhuoneessa

Tervetuloa uudistettuun lastenhuoneeseemme! Oveen löytyi Anttilan alesta kiva peltinen kyltti.


Ovelta katsottuna huone näyttää seuraavalta. Katosta roikkuva sininen säilytyspussukka imee sisäänsä valtavan määrän pehmoleluja. Ikkunan alla on laatikostot, joiden päällä on tilaa parkkitalolle ja tulevaisuudessa myös nukkekodille. Valerullaverhon sain ommeltua pikaisesti perjantaina, niin kiireellä etten ehtinyt edes odottaa kankaan kunnollista kuivumista pesukoneen jäljiltä :D Kerrossängyn portaat roikkuvat päiväsaikaan sängynpäädyssä, jotta lapset eivät kiipeä yläsänkyyn leikkimään.


Oviseinällä sijaitsee lasten keittiö ja kirjahylly. Sängyn ja hyllyn väliin jäi tilaa sopivasti paripulpetille, jonka päälle ostin Ikeasta siron seinähyllykön.


Sänkyä vastapäätä kaappiseinällä on rahi, jonka päällä on mukava aikuisten istua lasten nukuttamisen ajan. Nuo kaapit, johin rahi nojaa, sisältävät harvemmin tarvittavaa tavaraa, joten ovia ei tarvitse päivittäin aukoa. Viereisissä kaapeissa on lasten vaatteet. Rahille selkänojaksi on tarkoitus ommella iso tyyny ja päällystää se tuolla Ikean kukallisella kankaalla, jota on päiväpeitoissakin.


Kaikenkaikkiaan olen tyytyväinen huoneeseen. Keskilattialle jää paljon tilaa leikkeihin ja valkoiset kalusteet rauhoittavat muuten aikalailla riemunkirjavaa tavaramäärää. Ja mikä parasta, lapset tykkäävät huoneestaan kovasti :)

torstai 7. helmikuuta 2013

Seinävitriinin muodonmuutos

Edellisessä postauksessani taisin mainita koivunvärisestä seinävitriinistä, joka joutui myös valkoisen maalipensselin alle. Nyt on sekä vitriini että tällä erää koko maalausurakka valmis ja tänään sain vitriinin seinälle. Lopputulos on kyllä niin kiva, että onneksi lähdin maalausprojektiin.
Vitriini ennen...
... ja nyt
Vitriiniin päätyi myös jo reilut kolme vuotta sitten ostamaani Kiurujen Yö -tapettia. Vitriinin takaseinä on päällystetty kyseisellä tapetilla ja lasioviin teippasin myös suikaleet. Vitriini sisältää sekalaisen seurakunnan ompelutarvikkeita, joten parempi ettei niitä näy lasiovien läpi. Ja pääsee nyt kaunis tapetin kuvio esille.

Lastenhuonekin alkaa olla kuosissa, mutta sieltä uupuu vielä verhot. Kankaat on jo hankittu, joten eiköhän tuossa viikonlopun aikana pääse niitäkin ompelemaan, kun nyt on tuo ompelusoppikin pikkuhiljaa valmis. Kunhan verhot saa ikkunaan, niin voisi lastenhuoneestakin julkaista pari kuvaa.