torstai 29. marraskuuta 2012

Lasten kerrossänky

Olen tässä jonkin aikaa metsästänyt lapsille ensi kevääksi vanhaa 60-70 -luvun pinnalaitaista kerrossänkyä. Laitoin Tori.fi:hin halutaan ostaa -ilmoituksen ja muutama tarjous tulikin. Ensin tuli aivan mieletön tarjous: vaalea sänky ilmaiseksi, kunhan vaan hakisi pois. Mutta koskaan en saanut enää vastausta, kun yritin kysellä koska sopisi tulla hakemaan...

No. Pettymyksestä selvittyäni otin yhteyttä toiseen tarjouksen tekijään, jolla oli kaksi sinistä sänkyä myynnissä. Hän pyysi niistä 70 euroa, mutta sain tingittyä yhteishinnan 60 euroon. Tänään kävimme sängyt sitten isäni kanssa hakemassa ja nyt ihanuudet ovat kotona <3 Sängyt ovat keskenään eri ikäiset ja näin ollen hieman eri sävyiset ja malliset. Menevät kuitenkin tukevasti päällekäin. Ja koska maalipinta on jo kulunut sekä kolhiutunut, niin ajattelin maalata sängyt ennen kuin ne otetaan käyttöön. Valkoisiksi tietenkin :)

Sängyt saavat mennä paloina varastoon odottamaan maalausta

Ylempi on umpipäätyineen Niemen tehtaiden malli, alemmasta en tiedä,
sillä sen päädyissä on umpiosan lisäksi aukot sivuilla.

Patjakoko sängyissä on 160 x 60 cm. Ajattelin käydä ostamassa Ikeasta kahdenkympin 160 x 70 cm kokoiset lastenpatjat ja leikata niistä 10 cm soiro reunasta pois. Tulee varmasti halvemmaksi kuin alkaa mittatilauksena teettämään patjoja. Juuri tuon sirouden takia halusin kyseisen kerrossängyn meille, sillä se ei vie lastenhuoneesta niin valtavasti tilaa mitä täysmittainen sänky veisi. Ja menee kuitenkin hyvän aikaa ennen kuin tuo nelivuotias on lähelläkään 160 senttiä pitkä, saati sitten vajaa kaksivuotias :) Sängyt saa myös ihan vaan nostamalla erillisiksi sängyiksi eli jos joskus lapsilla on omat huoneet, niin ei tarvitse heti mennä uudestaan sänkyostoksille.

keskiviikko 28. marraskuuta 2012

Kierräyskeskuksesta

Viime viikolla piipahdin Koivukylän kierrätyskeskuksessa ja saalis oli melkoisen astiapainotteinen. Tulevaisuuden mökille löytyi kaksi syvää mustaraitaista Faenza-lautasta ja kaksi samankokoista matalaa, kaikki 2,5 euroa kappale. Olen keräillyt vihreää Kirsikka-sarjaa mökkikalustoksi ja nuo Faenzat käyvät muodoltaan sen kanssa hyvin yksiin. Vielä ajattelin keltaraitaista Faenzaa mustien ja vihreiden kaveriksi, niin olisi mukavan sekalainen seurakunta :)

Mustaraitaiset Faenza-lautaset, takana Kehrä-sarjan maljakko
Tähän mennessä kertyneet vihreät Kirsikka-astiat
Koska olen keräillyt Kehrän boolilaseja, niin poimin myös mukaani samaa sarjaa olevan maljakon, joka näkyy tuossa ensimmäisessä kuvassa. Ja ihan kotikäyttöön ostin 1,5 euron kappalehintaan viisi Kestin leipälautasta (nyt niitä on yhteensä 11 kpl) ja kaksi kokovalkoista 24h kahvikuppia. Kaksi valkoista 24h tassia kun sattui olemaan jo ennestään kotona, niin ei noita kuppeja voinut jättää ottamatta mukaan. Etenkin kun hintaa oli vain 2,5 euroa mukilta. Noita ajattelin käyttää Tuokio-kahvikuppien kavereina jos neljän hengen kalusto ei riitä.

24h kahvikupit ja Kesti-leipälautaset

Ainiin, voitin viime viikolla 130 euron Iittalan lahjakortin. Onneksi se on voimassa ensi syksyyn asti, sillä alkaa olla jo vaikeuksia keksiä mitä meille enää Iittalasta tarvittasiin :D

perjantai 23. marraskuuta 2012

Joululahjaleipomisia

Olen tässä viime päivät leiponut ja askarrellut pieniä joululahjoja, joihin ideoita olen bongaillut eri blogeista.

Keksiaineet kerroksittain purkissa
Kanteen liimasin ohjeen ja sisällysluettelon
Mm. pojan kerhotädit saavat pussilliset lumiukkosoppaa
Sopan valmistusohje takapuolella
Joulupiparit saivat tänä jouluna vähän hauskemmat koristelut :)


lauantai 10. marraskuuta 2012

Hallamarja

Nyt kun joulu lähestyy, olen alkanut kaipaamaan jotain talvista isoa mukia, josta juoda aamuteet. Tarjoustalossa vastaan tuli Arabian Runo sarjan sesonkikuvion Hallamarjan mukeja alennuksella ja koska aikaisemmin olin ostanut saman sarjan tarjoilulautasen, niin poimin pari mukia matkaan. Nuo ovat kivan kokoiset ja kuvio on enemmän talvinen kuin jouluinen, niin menevät myös joulun jälkeen. Täytynee vielä jossain vaiheessa hankkia ainakin toinen pari mukeja, sillä kaksi on aivan liian vähän ;)

Arabian Runo Hallamarja-kuviolla.

Mukit sopivat hyvin yhteen myös Runon Kesäsäde-kuvioisten pikkulautasten kanssa.


tiistai 6. marraskuuta 2012

Pitkästä aikaa

Jopas tässä on aikaa vierähtänyt sitten viime postauksen! Aikani on kulunut joululahjaompelusten parissa  ahkeroiden ja flunssaakin on koko perhe potenut vuoron perään. Olen silti pari kirppiskeikkaa ja sen seurauksena muutamia löytöjäkin kerennyt tekemään.

Femmatorilta löytyi taannoin lapsille keittiöleikkeihin emaliastia ja -muki, olisivatkohan olleet yhteensä 1,5 euroa. Ja Sagaformin yrttiruukku löytyi Keravan Fidasta naurettavalla 80 sentin hinnalla!



Viime viikolla Femmatorilta löytyi myös Kaira-sarjan mehukannu 20 eurolla. Pakko oli kannu napata kokoelman jatkoksi tuohon hintaan, muualla olen nähnyt lähinnä yli 40 euron hintapyyntejä. Samaisella reissulla löytyi myös Taika-sarjan espressomukit tasseineen yhteensä kympillä. Vaikka meillä noita samaisia mukeja olikin ennestään jo kuusi kappaletta, niin ei kaksi lisää tee yhtään huonoa, sillä monesti tarjoilen kupeista vieraille jälkiruokiakin.


Mansikkapannacottaa Taika-kupeista tarjoiltuna.