maanantai 24. syyskuuta 2012

Tuunattuja tarjottimia

Lupasin kertoa käsinojatarjottimien tuunailusta, joten tässäpä niistä nyt. Alkutilanne oli siis valkoiset tarjottimet, joissa pohjassa luki Bon Appétit. En tekstistä niinkään välittänyt, joten alunperin ajatuksena oli sutaista pohjat valkoisella maalilla peittoon.


Ensimmäisenä iltana kun toista tarjotinta laitoin sohvaan kiinni, kuului räks ja siitä irtosi toinen jalka. Hetken tarjotinta tutkaillessani selvisi että ruuvit joilla jalat olivat tarjottimessa kiinni, olivat aivan liian lyhyet siihen vääntöön nähden mitä niiden pitäisi kestää. Lisäksi tarjottimen materiaali oli lähinnä jotain pinnoitettua pahvia, joten ei ihmekään että se hajosi.


Lyhemmät ruuvit olivat alkuperäiset ja pidempi ruuvi on sen kokoinen mitkä laitoin tilalle.
Näppäränä tyttönä sitten kävin ostamassa pidempiä ja jämerämpiä ruuveja ja korvasin liian lyhyet ruuvit niillä. Nämä olivatkin sitten jo niin pitkät että tulivat läpi tarjottimen toiselta puolelta.


No hätä ei ollut tämän näköinen, sillä tasoittelin tarjottimien pohjat saumauslaastilla ja kävin laattaliikkeessä tilaamassa valkoista mosaiikkilaattaa tarjottimien pohjia varten. Lopuksi liimasin laatat laastin päälle ja saumasin vielä raot umpeen. Ja nyt on tukevasti jalat tarjottimissa kiinni ja tekstitkin visusti piilossa :)




Löysin myös muutama viikko sitten reilulla kolmella eurolla kierrätyskeskuksesta sievän suurikokoisen tarjottimen, jossa näin hyvää tuunauspotentiaalia.


Käsinojatarjottimista jäi valkoisia laattoja sen verran yli, että ne riittivät lähes tarjottimen pohjan peitteeksi. Onneksi minulla oli ikivanhoja harmaasävyisiä mosaiikkilaattoja ennestään jonkin verran ja ne sattuivat olemaan täsmälleen oikean kokoisia. Niinpä sommittelin harmaat laatat valkoisten sekaan tasaisen epätasaisesti. Kokonaista kahdeksan mosaiikkipalaa jäi lopulta käyttämättä eli tiukille meni.


Tämän jälkeen saumojen laastitus.


Ja vielä valkoinen maali puuosiin. Sen verran huolimattomasti maalasin enkä jaksanut odottaa monen maalikerroksen kuivumisen kanssa, että kokeilin miltä tarjotin näyttäisi hieman kulutetussa maalissa. Eli hiomapaperilla raaputtelin reunoista maalia pois ja kivahan siitä tuli. Ei haittaa maalin valumajäljetkään niin paljon, kun yleiskuva ei ole muutenkaan niin täydellinen :)


torstai 13. syyskuuta 2012

Tämän viikon hankintoja

24h Tuokio-tassit, Runo Hallamarja-tarjoilulautanen sekä Humppilan lasinen boolikauha
Enpä sitten kovin pitkää malttanut mieltäni noiden Tuokio-tassien kanssa... Mutta kun Citymarketissa olivat tarjouksessa ja niitä sattui juuri olemaan vain nuo neljä, niin pitihän ne ostaa kuppien kavereiksi. Samaisesta paikasta aikaisemmin viikolla tuli otettua mukaan isossa alennuksessa ollut Runon Hallamarja-tarjoilulautanen, kiva hieman soikea malli. Siitä sopii tarjoilla joulun aikaan herkkuja, kuvion olematta kuitenkaan liian yhteen vuodenaikaan sidottu.

Tässä lähistöllä avattiin viime viikonloppuna uusi kirpputori ja sitä piti sitten käydä myös katsastamassa. Reissulta tarttui mukaan Humppilan harmaasta lasista tehty boolikauha, sillä se maksoi ainoastaan 2 euroa! En kyllä tiedä uskaltaako tuota koskaan käyttää, sillä äkkiäkös sen joku boolinhimoissaan täräyttää vahingossa rikki :D

Tuokio-tassi koekäytössä teen ja suklaan kera.
Käsinojatarjottimetkin saivat hieman uutta ilmettä mosaiikkilaatoista, mutta niistä sitten joku toinen kerta lisää.

maanantai 10. syyskuuta 2012

Virkkuukoukussa

Parisen vuotta sitten ostin itselleni virkkuukoukun sekä lankaa. En ollut yli viiteentoista vuoteen koskenutkaan mihinkään virkkuu-/neulostyöhön, mutta ajattelin että kyllähän nyt tiskirätti pitäisi pystyä tekemään. Googlettelin silmukkaohjeita ja kummasti jostain lihasmuistista oikeat liikeradatkin löytyivät. Tiskirättejä alkoikin syntymään ja teinpä niitä kavereille joululahjoiksikin. Omani on olleet nyt muutaman vuoden käytössä ja edelleen toimivat todella hyvin. Pesukoneen ja kuivausrummun jälkeen ovat aina kuin uudet.

Bambu-langasta virkattu ekotiskirätti.
Seuraavaksi virkkailin lahjoiksi omasta päästä kehitetyllä ohjeella kalalangasta pussukoita palasaippuoille ja myöhemmin kesähattuja. Nyt kesällä ostin myös kirjan, jossa on virkkausmalleja ja sen innoittamana aloitin ensimmäisen työn ihan pilkulleen ohjeen mukaan. Tuloksena oli verhokappa, joka olisi tarkoitus laittaa reunapitsiksi keittiön jouluverhoon, kunhan semmoisen saan aikaiseksi ommella.

Ensimmäinen virkkaamani verhokappa.
Seuraavaksi tein samaisesta kirjasta kaksi kapeampaa reunapitsiä ja eilen vihdoin sain niille aikaan verhot. Ostin alennuksesta samaa Vallilan kangasta olevan verhokapan, mitä meillä oli koristetyynynpäälliset ja muokkasin siitä kaksi sopivankokoista kappaverhoa. Niiden reunaan sitten tuli tuo aiemmin virkkamani reunapitsi. Nämä tulevat olemaan olkkarin kesäverhot.

Kesäverhot olkkarissa.
Pitsi ja verhokangas lähempää.

Niin ja sainhan minä samaisena viikonloppuna aikaan toisetkin pitsiverhot, nimittäin lauantai-illan puhteeksi virkkasin pätkän reunapitsiä ja ompelin sen vessassa olleisiin verhoihin. Mukavan nopea työ.

Vessan verhot saivat pitsireunuksen.

Koska koko ajan on oltava joku työ "puikoilla", aloitin eilen virkkaamaan verhoa keittiöön. Mallin sain netistä löytyneestä kuvasta. Tätä verhoa pitäisi tehdä parin metrin kaistale, joten syysillat taitavat vierähtää mukavasti tuon parissa.

Keittiöön tulevan pitsiverhon aihio.


torstai 6. syyskuuta 2012

24h Tuokio

Meidän lähin Iittalan Outlet on menossa remonttiin ja eilisestä alkaen siellä on kaikki normaalihintaiset tuotteet olleet -50%. Sattumoisin juuri olin mietiskellyt, että voisin piristää mattasinistä 24h kahvikalustoani muutamalla 24h Tuokio kahvikupilla. No eilen sitten muiden joukossa odottelin myymälän aukeamista ja kävin nappaamassa neljä Tuokio-kuppia mukaani. Lisäksi koriin eksyi valkoinen Teeman suorakulmainen vati, jollainen meillä olikin ennestään keltaisena.

Ajatukseni oli, että Tuokio-kupit sopisivat olemassa olevien mattasinisten tassien kavereiksi, enkä sen vuoksi ostanut aluslautasia niille. Kotona kuitenkin tulin toisiin aatoksiin ja harmittelin etten ostanut samalla tassejakin. Tänään käväisin myymälässä vielä uudemman kerran, mutta kaikki Tuokio-tassit oli jo myyty. Hetken aikaa mietin josko ottaisin niiden sijaan valkoiset 24h tassit, mutta lopulta päätin että mieluummin haluan ne oikeanlaiset tassit ja niitä odotellessa käytän noita sinisiä. Voisi laittaa nuo lautaset vaikka joululahjalistalle, viime joulunahan sain lahjaksi Tuokio-kermakon.

24h Tuokio -kuppi sinisen tassin kanssa.

Kivasti sopivat mattasiniset 24h ja Tuokio -kupit toisiinsa.