torstai 24. toukokuuta 2012

"Uusi" ruokapöytä

Nyt on pirttiryhmä ostettu ja työn alla on pöydän hiominen. Jalkaosan meinasin maalata valkoiseksi, joten se ei tarvitse esivalmisteluksi kuin lakkapinnan kevyen hiomisen. Pöytälevyn sen sijaan vahaan valkoisella Osmo Colorilla, jotta se ei ota itseensä jokaista kolhua, mitä vääjäämättä ruokapöytä saa kestää. Sen vuoksi siitä on saatava vanha lakka pois viimeistä hippusta myöten, että vaha tarttuu pintaan tasaisesti. Onneksi pöydän alapinta oli lakkaamaton, joten sitä ei tarvitse hioa. Pöytälevyn päällipintaa sen sijaan olen nyt kolme iltaa hionut, kaksi niistä käsin ja tänään koneella, joka käytiin ostamassa. Vielä tarvitsee ainakin yhden illan hiomisen, sillä en viitsinyt kovin myöhään naapureita häiritä jyrryytyksellä.


Alunperin etsin 150 senttistä pöytäryhmää, mutta kun sellaista ei löytynyt lähialueilta, niin ostettiin lopulta 160 senttinen. Penkeistä pätkäistiin se 10 senttiä pois, joten ne ovat nyt 150 senttiset. Pöytä saakin olla isompi, mahtuupahan enemmän porukkaa siihen syömään. On kuitenkin silti 20 senttiä lyhempi ja melkein 15 senttiä kapeampi mitä nykyinen ruokapöytä on, joten ruokailutila ei tule niin kamalan ahtaaksi tuon kanssa. Tuoleiksi tulee ne aikaisemmin ostetut pinnatuolit, kunhan saan ne joskus maalattua. Pirttipenkit menivät nyt toinen makuuhuoneeseemme ja toinen parvekkeelle. Kunhan saan ruokailuryhmän valmiiksi, niin alan maalailemaan penkkejä. Vanha ruokailuryhmä on nyt myynnissä, toivottavasti menisi kaupaksi pian, että saisi uuden käyttöön.

lauantai 19. toukokuuta 2012

Kirppislautasia

Tällä viikolla olen kunnostautunut kirppisten kiertelyssä, keskiviikkona töiden jälkeen kävin ensimmäistä kertaa katsastamassa Kaivarin Kanuunan, helatorstaina Tuusulassa Femmatorilla ja tänään Koivukylän viikko sitten avatussa kierrätyskeskuksessa sekä lastenvaatekirppis Villa Lyhdyssä. Yllättäen mukaan tarttui joka reissulta myös muutama astia :)

Eli kaappeihin päätyi ensin yksi syvä Arabian Kesti -lautanen parilla eurolla ja tänään löytyi vielä kierrätyskeskuksesta viisi samanmoista lisää vain euron kappalehintaan! Eli nyt on syviä lautasia täysi tusina kasassa, eiköhän niillä pärjää. Samalla reissulla löytyi myös kolme kappaletta 20 senttisiä matalia Kesti-lautasia, lähtivät puolentoista euron kappalehinnalla mukaan.

Niinikään kierrätyskeskuksesta löytyi neljä kappaletta niin nättejä Arabian lautasia, että ne oli aivan pakko ottaa mukaan. Läpimitaltaan ovat n. 17,5 cm ja netti kertoi että ovat nimeltään Sohvi. Potentiaaliset mökkilautaset nämäkin ;)



Kukkaruukkujen aluslautasiksi tuli myös ostettua muutamia lautasia. Mm. eurolla viisi valkoista merkitöntä kahvikupinalusta, niin tavallisia etten viitsinyt niitä edes kuvata. Sitten nätimpiä olivat nämä keltakukalliset lautaset, joita ostin kaksi eurolla. Sekä kuudellakymmenellä sentillä löydetty sinikuvioinen isompi lautanen tomaattiruukun alle.





Lopuksi vielä hauskat kermakot, jotka löytyivät eri kirppiksiltä. Koska meillä juodaan kahvit sekä maidon (mies) että kerman (minä) kanssa, minulla on pakkomielteenä hommata yleensä kaksi kutakin kermakkoa. Näistä erikoiset tekee sormille tehdyt urat yläreunassa, joiden ansiosta kermakosta saa hyvän otteen. Näiden mallia en tiedä, pienen kokonsa ansiosta päätynevät meille arkikäyttöön.





maanantai 14. toukokuuta 2012

Taimia ja pihahommia

Taimet ovat kovasti kasvaneet katosta roikkuvilla hyllyilläni ja etenkin köynnökset olivat venyneet sen verran pitkiksi että tarvitsivat tukea. Kuvassa taimet viikko sitten, tällä hetkellä köynnökset ovat jo pitkälti yli noiden tukinarujen.


Ostin viikko sitten etuovellemme valkoista pelargoniaa kun olivat tarjouksessa. Vielä kukat ovat odottaneet ilmojen lämpenemistä sisällä, mutta nyt ovella olevat narsissit ovat niin loppuunkukkineet, että niistä pitäisi päästä jo eroon. Katselin ettei seuraavaan kymmeneen päivään ole yölämpötiloiksi luvattu alle viittä astetta, joten ehkäpä pelakuut uskaltaa jo ulos laittaa. Ja ainahan ne voi sitten hallaöinä peittää harsolla.

Muutenkin olen kovasti myllännyt pikku pihallamme, yhden kukkapenkin laitoin täysin uuteen uskoon. Kaivoin sieltä pois ruusun ja norjanangervon. Molemmat kukkivat ainoastaan noin viikon vuodesta ja muuten veivät vain kohtuuttomasti tilaa pienessä kukkapenkissä. Tilalle istutin toiseen päähän penkkiä tuoksuvatukkaa ja vanhan vadelmapuskamme pihan toiselta puolelta. Mansikat, raparperi ja yritit muuttivat kukkapenkin toiseen laitaan. Keskelle penkkiä ripottein kaikenlaisia mukuloita, saa nähdä mitä sieltä lopulta kasvaa. Mutta tilauksessa olisi ainakin ruostekukkaa, leinikkiä, pegoniaa ja daaliaa.  Tarhakehäkukan ja punapellavan siemenet odottavat vielä kylvöä.


Tästä lähdettiin

Väliaikatilannetta
Ja tämmöinen siitä tuli.

 

keskiviikko 2. toukokuuta 2012

Uten.silo

Olen pitkään miettinyt mikä olisi tuulikaapissa kätevä säilytyssysteemi kaikelle pikkusälälle, kynille, avaimille, aurinkolaseille yms. Tällä hetkellä ne vaeltavat ties missä ja tuulikaapissa olevan kenkäkaapin päällä on ruma kynäteline sekä keraaminen kulho täynnä pientä roipetta. Nyt sainkin idean, että kenkäkaapin päälle seinälle mahtuisi täydellisesti uten.silon isompi versio, jonne uppoaisi kauniisti kaikki tarpeellinen (ja tarpeetonkin).

Eilen lokerikkoa sitten googlettelin ja kauhistelin hintaa. Luovuin jo ideasta, kunnes muistin että minulla on ollut määräaikaisella talletustilillä rahaa ja sieltä saatu korko kattaisi hyvin "siilon" hankinnan... Nyt en sitten malttaisi millään pitää näppejäni kurissa ja klikata samantien ihanuutta ostoskoriin. Oikeasti jos olisi fiksu, niin odottelisi rauhassa, josko johonkin nettikaupoista tulisi ale ja saisi hieman hinnasta pois tai vähintäänkin ilmaiset postit. Mutta saa nähdä kauanko maltan odottaa :D

kuva lainattu tuolta