torstai 26. huhtikuuta 2012

Arabian Kairat ja ruokailutilapohdintaa

Mieheni on aikoinaan perinyt mummoltaan 12 hengen kahviastiaston Arabian Kaira-sarjaa. Siihen kuuluu kahvikupit tasseineen sekä pullalautaset. Yksi kahvikuppi on ajan saatossa hajonnut ja olenkin aina silloin tällöin katsellut, josko yksinäinen kuppi tulisi kirppiksellä tai netissä vastaan. Vielä ei ole tärpännyt, mutta sen sijaan tulin jokin aika sitten huutaneeksi halvalla sarjaan kermakon ja sokerikon. En oikein itsekään tiedä miksi, sillä emme ole pahemmin noita kuppeja niiden pienen koon vuoksi käyttäneet. Tässäpä olisi taas mainio mökkiastiasto...


Meillä on keittiössä kuuden hengen ruokailuryhmä, joka on piirun verran liian iso tuohon ruokailutilaan. Olenkin nyt varmaan puolen vuoden ajan katsellut käytettyjä ruokailuryhmiä, jos löytäisin meille jonkun kivan pienemmän. Jokin aika sitten sain idean, että hommataan tuohon pirttipöytä ja pinnatuolit, jotka maalaan valkoiseksi. Pirttipöydän tuolit menisivät toinen makuuhuoneeseemme päiväpeiton yöpaikaksi ja toinen parvekkeelle kukkatasoksi.

Nyt olen ostanut neljä puunväristä pinnatuolia, jotka saavat myöhemmin valkoisen maalin ylleen. Tuolit olivat kyllä mieletön löytö, kaikki neljä yhteensä vain 20 euroa! Vielä olisi tarkoitus metsästää pari tuolia lisää, jotka voisivat palvella tietokonetuoleina arkena ja jos ruokapöydän ympärille tarvittaisiin enemmän kuin neljä tuolia, niin ne olisi helppo ottaa pöydän ääreen käyttöön. Pirttiryhmän kanssa on ollut hankalampaa, tarvittaisiin 150 senttinen kalusto, sillä isompaa tuolia ei makuuhuoneeseen mahdu ja taas tätä pienempää pöytää en halua. Muutama tarjous on ryhmistä tullut, mutta ovat olleet joko liian kaukana tai väärän kokoisia. Mutta eiköhän se meidän ryhmä vielä tässä löydy.



Kaksi meidän ihanaisista pinnatuoleista <3


 

torstai 12. huhtikuuta 2012

Tassiostoksia

Muutama vuosi sitten löysin todella halvalla Iittalan Aika Graphics -sarjan lautasia Arabian tehtaanmyymälästä ja ostin 12 kpl pienempiä sekä yhden ison lautasen. Muutamaa kuukautta myöhemmin löysin vielä saman sarjan kahvikupin alusia pikkurahalla ja tusina niitäkin piti sitten ostaa. Tämän jälkeen hankin ja sain lahjaksi pikkuhiljaa 12 kpl valkoisia Aika-kahvikuppeja tassien seuraksi.



kolmen kokoiset Aika Graphics lautaset
Aika-kuppi Graphics-tassin kanssa
Nyt olen kuitenkin kyllästynyt valkoisten lautasten kuviointiin ja koska muotokin on sama kuin Taika-lautasissa, joita meiltä löytyy paljon, ei noita pahemmin tule käytettyä. Olen jo pidempään haaveillut kupeille kokovalkoisista tasseista, mutta Aika-sarjakin on lopetettu, joten niitä ei enää myymälöistä saa. Mietin KoKon pikkulautasia, mutta ne ovat liian pieniä ja sitten taas Teeman kahvikupin aluset ovat turhan isoja.

Tänään kävin Tammiston Iittalan tehtaanmyymälässä katsastamassa olisiko siellä jotain kivaa, mihin sijoittaisi 50 euron lahjakortin, jonka sain viime vuoden ostoksista. No olihan siellä. Löytyi Eeva-nimisiä kahvikupin alusia 5 euroa kappale. Ne olivat juuri sopivan kokoisia Aika-kupeille ja täysin valkoisia, joten ostin niitä sitten tusinan. Kotona googlettelin että mitä nuo mahtavat olla ja selvisi että ovat Birger Kaipiaisen BK-astiastoa, joka on esim. Apilan ja Paratiisin pohjana. Aatami ja Eeva nimellä ovat olleet tuotannossa vain pari vuotta 60- ja 70-lukujen vaihteessa.



Näin nätisti sopivat lautaset ja kupit yhteen


Nyt sitten olisikin tarkoitus laittaa nuo kaikki Aika-lautaset myyntiin. Näiden valkoisten kuppien kanssa käy hyvin Kastehelmen lautaset tai sitten Primaverat, joten Aika-lautasille ei ole enää tarvetta.

maanantai 9. huhtikuuta 2012

Talvi ja kesä

Vuosi sitten Hackmanin Talvi -sarjan emaliastiat olivat tarjouksessa ja ostinkin itselleni kympillä kaatimen. Se on pitkään hakenut paikkaansa ja ehdin jo taannoin miettiä josko yksinäinen kannu pitäisi myydä pois. Nyt kuitenkin Prismassa käydessäni löytyi sieltä samaa sarjaa oleva uunivuoka poistohyllystä ja täytyihän se poimia kaatimen kaveriksi.



Kesällä mietin mihin käyttäisin Iittalan myymälään olevan muutaman kymmenen prosentin alennuksen ja mukaan tarttui Kesä-sarjan kastikekasari. Loppukesästä koko sarja tuli alennukseen ja ostinkin meidän vanhan huonoksi menneen kattilan tilalle uuden kattilan. Lävikkö tuli myös myöhemmin poimittua halvalla mukaan ja kuinka ollakaan synttäripaketista paljastui vielä saman sarjan kannu :)


Astiat ovat kyllä aivan ihania, mutta hieman rassaa se, ettei niitä saa pestä tiskikoneessa. Nämä olisivatkin aivan täydellisiä sinne kuvitteelliselle kesämökille, kun yleensä mökkiolosuhteissa joutuisi joka tapauksessa käsin tiskaamaan :D

keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

Sinikukkaista Faenzaa

Kuten jo aiemmin mainitsin, olen keräillyt sinikukallisia Faenza-astioita. Kaikki alkoi isältäni saamista pikkuisista syvistä lautasista ja uuden vuoden tienoilla onnistuin huutamaan itselleni kaksi erikokoista uunivuokaa. Huuto.netiä olen kytännyt ahkerasti, mutta sinikukkaista on aika harvoin tarjolla ja monesti aivan käsittämättömillä hinnoilla (esim. tällä hetkellä yhdestä teekupista tasseineen pidetään 26 euron lähtöhintaa!).

Pari viikkoa sitten myyntiin tuli pieni kuppi/sokerikko ja pikkuvikainen iso lautanen. Aloitushintaa oli laitettu 10 euroa ja korotusta euron. Ajattelin odottaa huudon loppumetreille ja sitten käydä astiat huutamassa, jos hinta ei olisi kivunnut liian korkeaksi. Vaikka olin laittanut puhelimeenikin hälytyksen, niin toki unohdin tyystin huudon loppumisen. Kukaan ei ollut astoita huutanut, joten onnekseni astiat tulivat samantien uudelleen myyntiin. Nyt vain olisi pitänyt odottaa taas uudet kaksi viikkoa huudon sulkeutumista. Mutta seuraavana päivänä myyjä olikin ottanut astiat pois myynnistä ja tehnyt niistä uuden ilmoituksen: osta heti 8 euroa! Tartuin toki tilaisuuteen ja kliksautin astiat itselleni. Näin kokoelma pikkuhiljaa karttuu :)


Tässä tämänhetkiset Faenzani.